Utøverlisens 5-12 år

Barn frem til det året de fyller 13 år, går under Barneidrettsforskriften, og det tilbys en egen barnelisens. 

 

Norske myndigheter har satt krav til at man må løse en utøverlisens for å drive idretter i NMF, under motorsportforskriften eller sjøfartsloven. Lisensen inneholder en personforsikring og er et bevis på at man har nødvendig kompetanse i angitt gren. (ingen forsikring i Radiostyrt motorsport)

 

Slik går dere frem

Når du har opprettet bruker på https://minidrett.nif.no for barnet ditt, kan du gå til https://kurs.idrett.no/course/view.php?id=126 og logge inn med samme brukernavn og passord. Søk på Særforbund/Norges Motorsportforbund og finn "Lisenskurs teoridel Norges Motorsportforbund". Kurset må gjennomføres av minst én foresatt og kopi av e-læringsdiplomet må vedlegges søknaden.

Etter at man har fått opplæring under en opplæringslisens med en greninstruktør, sendes søknad om utøverlisens sammen med egenattest over helsetilstand. Greninstruktørs signatur er en bekreftelse på at barnet har gått gjennom en opplæring og kan delta i ordinære barneidrettsaktiviteter i NMF. 

Alle søknadsskjemaer og dokumenter finner du i vårt dokumentsenter. Alle dokumentene sendes inn til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. 

Man må selv logge seg på og ta ut utøverlisensen. Trykk på "logg inn" øverst i høyre hjørne, og du kommer inn i det som kalles SAS (stevne og administrasjonssystem). Utøverlisensene betales elektronisk direkte i løsningen. Mens man venter på lisenskortet kan man se en kopi av lisensen under "min profil" i SAS. Denne kan man laste ned som PDF og skrive ut. Saksbehandlingstiden for utøverlisenser og kjøretøybevis, er opp til 14 dager.

 

Lisenspriser Barn 5-12 år

 

Engangslisens SMS kr 55,-  
Opplæringslisens 3 mnd kr 190,-  
Barnelisens helår kr 390,-  
Barnelisens Radiostyrt kr 0,-

 

Les om engangs opplæringslisens i egen artikkel.

Vilkårene for forsikringen til barnelisensen kan du lese mer om på Gjensidige sine sider.

Ønsker du å utvide forsikringen? Les mer her.