Hvordan logge på og kjøpe lisens?

Under finner du noen oppskrifter på hva som skal til og hvordan man logger på systemet, og hvordan man kjøper lisens

 Hvordan logge på?

 

1. Har du bruker og kjenner MinIdrett og du får logget på www.minidrett.nif.no, gå til PKT 5.

2. Hvis du ikke har bruker på minidrett, gå til https://minidrett.nif.no og trykk «Ny bruker»

3. Registreringen av ny bruker kontrolleres med et oppslag mot folkeregisteret, personnummeret blir ikke lagret. Dersom du finnes registrert i databasen som tidligere idrettsutøver eller funksjonær, kan du bli bedt om å bekrefte eventuelle duplikater slik at disse blir slått sammen.

4. Inne på min idrett vil du kunne søke om medlemsskap i klubber, se kompetanse og noe historikk. (da NMF har benyttet ulike leverandører gjennom tiden, er det naturlig at ikke alle historiske data er komplette. Savner du noe, send en epost til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.. Fanen "lisens" benyttes ikke av NMF, dette er til for andre særforbund som benytter idrettens lisensmodul. Du kan også melde deg på kurs og betale medlemskontingent (påmelding til konkurranser og betaling av lisens skjer i eget system NMF SAS)

5. NMF har Single signon med Idrettens IT-Systemer, det betyr at samme brukernavn og passord benyttes for MinIdrett, KlubbAdmin, SportsAdmin og NMF SAS (Du kan lese mer om idrettssystemene på https://itinfo.nif.no. For å logge på lisens- og konkurransesystemet NMF SAS kan du gå til sas.nmfsport.no og trykke logg inn. Dersom du allerede er logget inn i minidrett, kan du åpne en ny fane og gå til sas.nmfsport.no og du vil bli automatisk logget inn.

 Du vil ikke få tilgang til SAS-systemet for kjøp av lisens, påmeldinger og annet før klubben din har registrert deg som Motorsport-medlem i sitt system. Ta derfor kontakt med klubben din når du har søkt medlemsskap via MinIdrett. 

 

Hvordan kjøper man lisens?

 

1. Når du har logget inn på NMF SAS får du som hovedregel to valg i hovedbilde, jeg ønsker å melde meg på en konkurranse og jeg ønsker å kjøpe en lisens. De som har en rolle (funksjon i sportsadmin) i klubben som leder, medlemsansvarlig eller arrangementsansvarlig får tilgang til å søke om og administrere konkurranser i systemet (se egen brukerveiledning)

2. I menyen til venstre ser du ulike valg, dine personalia er synkronisert fra MinIdrett og kan ikke redigeres her. Skal man løse lisens må man også fylle inn feltene for pårørende (ICE in case of emergency) og felt for foresatte dersom man er under 16år. (ref Norsk Konkurranse Reglement).

3. Velg jeg ønsker å kjøpe en lisens. Forutsetninger for å kjøpe lisens består av ulike parametre avhengig av alder og lisenstype.

-Dersom man har hatt lisens innen de siste fem årene, vil systemet la deg kjøpe lisenser innen for samme gren. Har du ikke hatt lisens tidligere, ber vi deg lese denne artikkelen

4.   Lisenssytemet er basert på at hver lisenstager må ha sin egen brukerprofil, man har et hovedmedlemsskap i en klubb. Det er denne klubben man representerer på lisensen og i konkurranser. Dersom man ønsker å bytte hovedmedlemsskap må man søke om en klubbovergang.

For grunn- nasjonal- og internasjonale lisenser (ikke opplæringslisens og barnelisens) ettersendes et fysisk lisenskort trykket på plast. Kvittering over kjøp finner du under kjøpshistorikk.

Dersom man oppfyller kravene for den lisensen man ønsker å kjøpe vil disse være tilgjengelige i nedtrekksmenyen når man trykker «legg til lisens».

 

Dersom du stopper opp ved noen av de overstående punktene kan det være noe feil med din bruker, eller at vår import av data er mangelfull. 

For å best kunne hjelpe send epost til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. skriv i emnefeltet hva problemet angå (eks. feil ved pålogging, får ikke kjøpt lisens, problemer med overgang etc.).

 

Skriv utfyllende i eposten;

  

Fullt navn

Adresse

Fødselsdato

Klubb

Gren 

SAS-ID (står nederst i bilde i en svar linje etter at man har logget på SAS)