Dragbike

Dragracing er en aksellerasjonskonkurranse mellom to motorsykler som foregår over en distanse på 201,17 (1/8 mile) eller 402,33 meter (1/4 mile). Vinner er den som først passerer målstreken, uavhengig av tid. For å komme seg raskest over målstreken bygges det veldig kraftige sykler som gjennomfører 1/4 mile på rett i overkant av 6 sekunder!

Det konkurreres fører mot fører i Dragrace. Ingen forskjell på jente eller gutt. Først kjøres en kvalifisering hvor førerne plasseres i en elimineringsstige etter tiden de brukte i kvalifiseringen. I elimineringen har ikke tiden betydning, her er det bare først over streken som teller.

I noen klasser som bl.a. Super Gas Bike gjelder litt andre regler, her er det en tidsgrense som ikke skal underskrides og kjører man under denne grensen resulterer dette i en Break-Out og man er diskvalifisert. Dersom begge kjører under Break-Out grensen er det den som kjørte fortest som er diskvalifisert.

En ting som er ganske spesielt for dragracing, er at her deltar både motorsykler og biler i det samme stevnet. Det finnes også egne dragkonkurranser for snøscooter.

I Norge er det per i dag fire baner som brukes til dragracing, Frøya i Trøndelag, Valle i Setesdal, Hell ved Trondheim og Gardermoen Raceway. Gardermoen er den eneste av banene som er godkjent for 402,33 meter for alle klasser. I dragracing er det en tradisjon at depoet er åpent for alle. Som tilskuer kan du gå rundt i depoet å se kjøretøyene på nært hold. Det største miljøet finnes rundt klubbene Norsk Dragrace Gardermoen, Romerike Drag Bike Klubb og i Hawgs Racing fra Toten.

Norske utøvere har i flere år hevdet seg internasjonalt i denne grenen, spesielt i EM klassene.

Terminliste Dragbike