Arrangørkonferanse 2017

Årets arrangørkonferanse for enduro arrangeres på Gardermoen lørdag 14. januar fra kl 10:00 til ca 17:00

Alle klubber som ønsker å arrangere Norgescup eller NM må møte med minst 1 person, fortrinnsvis stevnelederen. Andre klubber som har planer eller tanker om å arrangere andre løp bør også stille opp. I tillegg bør de som tenker seg å sitte i jury, være tidtaker eller ha andre viktige oppgaver ved arrangementer i år være til stede.

Konferansen er gratis, men klubbene må selv dekke sine reisekostnader. Det blir servert lunsj.

Les mer …

Standard Enduroklasser og Terminliste

Standard enduroklasser i 2016:

Som tidligere meddelt er det foretatt noen mindre justeringer i klassene for 2016 (forandringene er fremhevet i rødt):

Les mer …

Six Days Enduro i Slovakia

Les artikkel hos bike.no om det norske landslagets opplevelser under Six Days i Slovakia forrige uke.

Enduro

Enduro er hastighetskjøring og utholdenhet med sykkel over lang tid. Konkurransen kan deles inn i to kategorier, Enduro spesial som er kjøring på lukket område og Enduro etappeløp som kan sammenlignes med rally (som for bil). Pål Anders Ullevålseter er for øyeblikket den meste kjente enduroføreren i Norge.

I Norge er det tillatt å kjøre enduro på spesielt godkjente områder i regi av en klubb som er medlem i NMF.

I Enduro spesial konkurreres det som oftes på motocrossbaner og området omkring banen. Det telles runder og den som har kjørt flest runder på en forhåndsbestemt tid vinner. I Enduro etappe kjøres det fartsprøver med transportstrekker mellom fartsprøvene. Rally Dakar er det beste eksemplet på et Enduro etappeløp. Det er også den vanligste måten å kjøre Enduro på internasjonalt, men i Norge og Norden er Enduro spesial mest vanlig.

Det er mulig å få registrert endurosykkelen med svarte skilter når den skal brukes til trening og konkurranser, ved å fremvise kjøretøybevis som du løser hos NMF og lisens hos biltilsynet.

Alle som kjører enduro må ha lisens. Det finnes nybegynnerlisenser som du kan løse når du møter opp på en bane. Klubben vil hjelpe deg der. For å få trenings- eller konkurranselisens må du gå et lisenskurs som innholder 8 timer teori og 8 timer kjøreteknikk.

Terminliste Enduro