Minimoto

Mini Roadracing (Minimoto) er asfaltracing med små motorsykler både for voksne og barn. Kjøres på små baner med lav hastighet.

Foreløpig er det bare minimoto som kjøres innenfor Mini Roadracing.
Andre klasser som sorterer under Mini Roadracing er: Fiddy racing, Mini-GP og Mini-quad for asfalt.

Minimoto: teknisk benevnelse på en spesiell type sykkel. I Norge er minimoto definert som klasse i Roadracing med eget teknisk reglement. Kjøres i hovedsak på GoKart baner.

 

Road Racing

Roadracing er racing med motorsykler på asfaltbaner. 

I Norge er det tillatt å kjøre roadracing på spesielt godkjente områder og i regi av en klubb som er medlem av Norges Motorsportforbund. Alle som kjører roadracing må ha lisens.  For å få trening eller konkurranselisens må du gå et lisenskurs 

Aldersgrenser
Roadracing kan du kjøre med A2 klassifisert MC og inntil 500ccm fra det året man fyller 12. For å få kjøre større sykler må du være 15 år (600ccm). 

Vil finne Norges nye roadracingstjerne

Norges Motorsportforbund gren roadracing gjør en breddesatsing i roadracing hvor målet på sikt er å finne Norges nye roadracingstjerne.

 

ROADRACING: Norsk roadracing har de siste årene slitt med å få opp talenter som ønsker å satse i internasjonale mesterskap. Nå gjør Norges Motorsportforbund (NMF) sammen med primus motor og grenansvarlig i roadracing, Anita Sæther en stor breddesatsing kalt U25 hvor målet på sikt er å få frem et landslag i roadracing.

Les mer …

Terminliste 2017

NorgesCup og Norgesmesterskap:

19. - 21. Mai Vålerbanen Solør MCK  
9. - 11. Juni Rudskogen Borg MK
21. - 23. Juli Karlskoga Solør MCK
11. - 13. Aug. ACR ACM
2. - 3. Sept Rudskogen Borg MK 

600 Superbike kjører 2 løp, og Superstock 1 løp forutsetning er min15 deltagere. For juniorer og Norgescup blir finaleløpene på ACM sitt arrangement.

Classic:
10-11. juni Vålerbanen

Fører representanter for 2017

Etter overveldende positive tilbakemeldinger informeres at følgende er valgt som førerrepresentanter for 2017.
 
Norvald Haaland og Trym Transeth Johansen
 
Vi er sikre på at disse to vil gjøre en utmerket jobb for dere utøvere. Dersom noen mot formodning skulle ha noen innsigelser til dette må det meldes grenleder asap.
 

Flere artikler …

Terminliste Roadracing