Track racing

Track racing er en svært publikumsvennlig motorsykkelgren, og er kanskje den mest oversiktlige. Fire sykler til start, fire runder, førstemann i mål vinner. Sporten er kjent for sine venstresvinger og særegen måte å kjøre svinger på.

I Norge er det tillatt å kjøre track racing på spesielt godkjente områder og i regi av en klubb som er medlem i NMF. Alle som kjører Track racing må ha lisens. Det finnes nybegynnerlisens som du kan løse når du møter opp på et baneområde. For å få trenings- eller konkurranselisens må du gå et lisenskurs som inneholder 8 timer teori og 8 timer kjøreteknikk.

Track racing-grenen består av speedway og langbane. Speedway konkurreres på ovale baner opp mot 400 meter, med fire utøvere samtidig over fire runder. Det arrangeres NM og NM for lag. Det arrangeres også løp for langbane (på travbaner) og iceracing som kjøres på skøytebaner. Førerne benytter da spisse pigger som er 28 mm lange.

Aldersgrenser
Aldersgrense for å kjøre inntil 60 ccm laveffekt er 5 år. Aldersgrensen for inntil 85 ccm er 10 år. For å kjøre inntil 125 ccm må du være 14 år. For større sykler er aldersgrensen 16 år.

Terminliste Trackracing