Minneord for Arne Petter Morstad.

Det var med stor sorg vi for noen dager siden mottok budskapet om Arne Petter Morstads altfor tidlige bortgang

Arne Petter var en lun og varm person med rom for humor på egen bekostning, og en sann entusiast som brant for motorsporten.

Arne Petter vokste opp med motorsykler og kreative ideer og løsninger. Da andre var opptatt med studentoppgjør og politikk stod han med hodet dypt nede i motorer for å bygge eller reparere motorsykler. 

 

Arne Petter startet som oppfinner og utviklingsingeniør for Jordan før han etter hvert viet all sin tid til tohjulingene, noe vi i Lunner Motorsport er ham evig takknemlig for.

Han formidlet vår klubbs historie med glød i blikket der han fortalte om åpningen av Hovlandsmyra i 1985, en bane som skulle vise seg å bli springbrettet for videre utvikling av motocross i Lunner Kommune og hvordan han og de andre grunnleggerne med god kommunal støtte kunne ta det første spadetak på Svenskesletta på Stryken i 1990.

Noen dans på roser var det ikke, men Arne Petter og de andre som satte i gang må ha hatt en eventyrlig evne til å se muligheter der de tok fatt på hogging av grov skog og flytting av tonnevis med stein.

Som den tidens formann i klubben stod han på og fant hele veien kreative løsninger på vei mot målet og oppfyllelse av en drøm. Første dugnad fant sted på våren i 1990 og mange møtte frem og gjorde en formidabel innsats, men etter hvert ble antallet sterkt redusert. Mindre og mindre folk dukket opp og innsatsen ble derfor preget av negative tanker om videre drift.

Arne Petter opplevde den gang lange og ensomme timer på Stryken etter at alle hadde gitt opp og forsvunnet, men han nektet å gi opp og holdt det gående, plukket stein og ryddet, og etter litt velvillig hjelp fra utleier kunne fokuset igjen settes på å ferdigstille anlegget.

Arne Petter gikk av som formann i 1994 og mottok æresmedlemskap i klubben i 2008 sammen med medlemskap frem til 100 årsdagen. Som den humoristen han var formidlet han til klubbens medlemmer at han nok ikke ville være aktiv på treningsfronten når den tiden kom, men et par løp kunne saktens bli aktuelle.  

Dessverre skulle det ikke bli slik, og selv om 100 år kanskje er en litt høy aktiv alder så skulle vi så gjerne hatt deg med så mye, mye lenger Arne Petter!

Men «Morsta’n» har satt sine spor, ikke bare på selve crossbanen, men hos alle de som kjente ham, og det var ikke få!

Arne Petter var bl.a 2 ganger norgesmester i trial og nordisk mester med egenbygd sykkel, han er vestlandsmester i enduro og vant klassen sin i sitt siste enduro-løp i Valdres i 2006. Han har deltatt i GGN 4 ganger og kommet på 50 plass i verdens største enduro-løp.

Parallelt med klubbutviklingen kom tanken om eget verksted og butikk. Han kjøpte hus på Roa og begynte sin egen avdeling for salg av Husaberg-sykler, ikke bare som første forhandler i Norge, men som hovedimportør. I tillegg solgte han sykler og hagemaskiner, enduro-, crossykler og supermotard.

Det var nok til tider en utfordring med både butikk og aktivt engasjement, men Arne Petter var en mann som aldri gav seg og som jobbet for å få et resultat.

Han sa en gang under et intervju at «vi skal både se tilbake og fremover» Vi må se hva vi har fått til og hva vi har oppnådd, ikke glemme det vi har gjennomført og så bygge videre inn i framtida.

Han var selv en grunnlegger med modige planer, gjennomføringskraft, drømmer og entusiasme, og la et grunnlag for at andre kunne videreføre det han startet.

Nå må vi se fremover, uten Arne Petter, men vi ser også bakover på hans fantastiske innsats for motorsporten. Du vil være dypt savnet. 

Vi sender våre varmeste tanker til hans familie og lyser fred over hans minne.

 

Turid Hovland

For Lunner Motorsport