Norges Motorsportforbund
English

Helgens resultater

  • Sport

Flere gode resultater i helgen, både på to hjul og på sjøen.

Offshore
Pål Virik Nilsen med sin nye makker jan Trygve Braaten i Team Australia fikk en race uke som inneholdt det meste. Både krasj og pallplass ble fasiten.

Throttlemann Pål har kjørt sammen med teameier Brett Luhrmann i to år. Brett er ute med skade etter teamets krasj i Dubai i fjor. Dermed er den norske erfarne utøveren Jan Trygve Braaten fra Tvedestrand hentet inn som årets fører.

Fujairah Grand Prix utenfor Dubai denne uken startet bra. Teamet kjørte inn til en oppløftende andreplass i kvalifiseringen. I starten på race en kom guttene godt ut og lå med i toppen da andre sving skulle passeres. Da kom et annet australsk team kjørende rett inn i Pål og Jan Trygve bakfra. Dette resulterte i en kjempekrasj der den andre båten flippet rundt. Team Australia var heldige og landet på rett kjøl etter smellen.

Pål sier: ”Det var en skikkelig krasj som kom som lyn fra klar himmel. Vi ble regelrett torpedert av en båt inn i svingen. Noen førere har altfor mye adrenalin og er veldig ivrige til å vinne allerede på den første runden. Det skaper farlige situasjoner som dette. Jeg var glad vi ikke landet opp ned, for da er jobben med å få båten klar igjen så mye større. At det var Maritimo teamet som jeg har kjørt for i over seks sesonger tidligere som kjørte i oss skapte ikke stor begeistring. De fikk forøvrig en bra straff for denne hendelsen”. 

Teamet jobbet hele natten med å fikse både motorer og skrog som hadde fått skader. Båten ble klar, og imponerende nok så fikk de raskeste rundetid allerede på første trening på dag to. Race to startes etter resultatene fra race 1. Det betyr at Pål og Jan Trygve måtte starte fra tolvte og siste startspor.

Etter første runde var duoen oppe på en syvende plass. Etter det startet jakten de neste femten rundene. En etter en ble innhentet etter maksimal hard kjøring og en gjennomtenkt god strategi med tanke på de to ”long laps” som alle båtene må igjennom to ganger i løpet av racet. Når målflagget kom opp så var teamet oppe på en imponerende andre plass. En opphenting som XCAT serien sjeldent har sett tidligere.

Pål sier: ”Jeg er først og fremst veldig stolt av teamet vårt. All jobb de gjør for at båten skal være så bra som mulig. Da er det veldig moro når det ender som dette. Dette beviser at man aldri skal gi opp når det ser ut som verst” 

Team Australia ligger nå på en femteplass i sammendraget. Neste VM runde er i italienske Stresa i juli.

 

Motocross
I helgas EM/VM-runde i Motocross i Portugal var det to norske utøvere som deltok.

Det var stor spenning til hvordan banen skulle bli i forkant av helgen. Mye nedbør gjorde at det så ut til å bli en gjørmete helg, men heldigvis lysna det akkurat i tide, og sammen med banemannskapet som gjorde en fantastisk jobb ble forholdene optimale.

EMX250 - Kevin Horgmo
Kevin var helt overlegen på lørdagens tidskval og vant med 0,7 sekunder. I første heat kjørte Kevin veldig godt, men krasjet tre ganger pga stress og litt mangel på erfaring. I heat to var han ute som tre og kjørte seg opp i ledelsen. En liten velt gjorde at han datt ned til andre plass. I mål var han 0,2 sekunder fra seieren! Her lukter det heatseiere gjennom sesongen!

WMX - Mathea Selebø
Helgen gikk ikke helt som ønsket for Mathea. Den startet med en 19. plass på tidskvalen som ble fulgt opp med en 22. plass i heat 1. Ikke akkurat der hun ønsker å ligge. Idag var det derimot noe mer futt, og kom godt ut i starten, passerte som nummer 12 første runden og endte på en 14. plass. Totalt ligger Mathea nå på en 19. plass i WMX.

Trial
Sondre "Gekko" Haga klatret helt til topps i helgens runde i det spanske mesterskapet. Han var selv utrolig fornøyd, ikke bare med seieren, men også fordi han følte at kjøringen satt veldig godt også. Det blir veldig spennende å følge Sondre i de kommende rundene.

 

Aktuelt