Norges Motorsportforbund
English

Helgens resultater

  • Sport

Det har vært en helg med gode resultater og spennende konkurranser

Foto: Trial GP

Mens det her hjemme var mye fokus på Ullevaal Xtreme (mer om det kommer), var det ute i Europa mange norske utøvere i aksjon.

Vi starter med Kivoli, Estland. Christopher Tveråen mistet i forrige EM-runde sammenlagtledelsen til Kevin Saar. Så det var en revansjesugen Christopher som kom til Estland. Og han innfirdde. Han vant kvalik og begge heatene, og leder nå før siste runde, som kjøres i Latvia 28. - 29. juli, 7 poeng foran Kevin Saar. Dette blir veldig spennende å følge med på.

Team Norway Junior motocross utøver, Håkon Østerhagen, kjørte inn til 3. plass i helgens nestsiste EMX85 runde i Sverepec i Slovakia. Håkon fikk en fin start i kvalifisering, og skriver selv at det var en morsom, men vanskelig bane. I kvalifiseringen ble Håkon nummer fem. Første heatet på søndag var helt ok, hadde en fin flyt. Håkon følte seg mer trygg på banen i andre heat. Han kom som i første heat, ut som nummer fem, men klarte etter noen runder og kjøre seg opp. Han kriget om andreplassen i heatet. Han klarte det, og dermed sin første pallplassering i en EM-runde. Gratulerer Håkon.

I Italia kjørte Kevin Horgmo EMX250, han kjørte inn til en 10. plass sammenlagt. Han hadde et bra første heat hvor han ble nummer fire. Klarte ikke helt å følge opp i andre heat, men han kjempet seg tilbake etter et kræsj og kjørte seg opp til 14. plass.

Madelen Hofseth Pedersen var ikke fornøyd med helgens 33. plass, og ser nå fremover mot Polen til helgen og tredje runde i EM.

I Valdres var det radiostyrt NC2 Elektro Modified. Pallen bestod av
1.plass: Jonas Ramsrud (Hønefoss RC-klubb)
2.plass: André Røine (Valdres MBK)
3.plass: Torbjørn Jørgensen (SAS MBK)

I NC2 Fueltouring ble pallen dekorert av 
1.plass: André Røine (Valdres MBK)
2.plass: Hans Nikolaisen (Lørenskog MBK)
3.plass: Petter Sølvberg (Oslo MBK)

Trialgutta har deltatt i VM i Andorra. Sondre Haga og Håkon Pedersen kjørte Trial 2 og Jarand Gunvaldsen kjørte Trial 125. 

Håkon Pedersen ble beste nordmann med en niendeplass. Han startet med en god første runde på tredje plass, men ikke så heldig med den andre runden. Han ser nå fremover mot Portugal om to uker.

Gekko-Haga startet på andreplass etter en ekstremt bra kvalifisering på lørdag. Dessverre kom det en tabbe halvveis uti den første runden hvor han fikk fem prikker. Dagen ble videre preget av at seksjonene ikke tilga noen feil. 

Hagas mål for helgen var å forbedre rekorden fra Japan hvor han kom på åttendeplass. Dette ble ikke oppnådd, men Haga blir ikke nedslått av den grunn.
- Jeg kommer fra dette med kanskje litt for høy selvtillit i forhold til min plassering, men kjøringa gikk egentlig bra. Jeg fikk til alle seksjonene, men klarte ikke å sette det sammen.
Nå skal han bli værende på den iberiske halvøy frem til neste runde i Portugal og arbeidsoppgaven er klar.

Foto: TrialGP

Jarand-Mathias Gunvaldsen, som kjører Trial 125, kom på en åttendeplass i helgen.

Det har også vært båt i Ålborg og London.
F2 i Ålborg ble dessverre avlyst på søndag pga været, så det ble ingen resultater fra helgen. Noe som er synd siden Tobias Munthe-Kaas kjørte inn til andreplass i kvalifiseringen.

F1 i London ble vunnet av svenske Erik Stark. Marit Strømøy endte på syvende plass, mens Mette Bjerknæs kom på 11. plass.
Marit skriver selv på siden sin at hun hadde et spennende race på søndag. Etter å ha hatt motortrøbbel i kvalifiseringen, klarte hun og teamet og klatre åtte plasseringer som da endte i en syvende plass. Det var mye forbikjøringer og et tett race på en meget utfordrende bane.

 Det har også vært runde 1 og 2 i nordnorsk mesterskap i motocross i helgen i Alta og Lakselv.

Og Speedway U21 VM-semifinale i Sverige.
Vi kommer tilbake med resultater.

 

Aktuelt