Norges Motorsportforbund
English

Helgens resultater

  • Sport

Det var lite som skjedde her hjemme denne helgen, men i Europa var det action!

Båtsport:
- Offshore
Det ble kjørt europeisk mesterskap i Smögen, Sverige denne helgen, et kjempe flott arrangement med strålende vær. I klassen 3C stakk Erik Sundblad og Robert Aunvik av med seieren! Jan Trygve Braaten og Andre Knutsen fikk en tredje plass sammenlagt. I klassen X fikk Pål Torvund og Lars Torvund en kjempe fin andre plass i EM. Trosset fint vær så var det mye sjø og vind under begge race, i lørdagens race ble det derfor stormløype.
Les mere fra pressemeldingen til Team Offshore Racing (her)


Fra venstre: Lars Torvund og Pål Torvund 

- Aquabike
Stian Schjetlein har deltatt i Jetcross P1 denne helgen. Løpet ble avholdt i Vichy, Frankrike. Stian havnet på en kjempe fin andre plass i sin klasse JX1, dette er den største serien i europa med mye høyere nivå enn EM, det sammenliknes ofte med Diamond League i friidrett. Se (denne) kule filmen fra helgen! 


Foto: Lou Dardillat

Motorsykkelsport:

- Roadracing
Tekst Caroline Olsen
Denne helgen kjørte vi den 6 av totalt 10 løpshelger med Motoamerica. Løpet gikk i Salt lake city, Utah, og det var mildt sagt en varm affære.

Fredagen startet bra og allerede på andre pass utpå var jeg halvsekundet raskere enn jeg noen gang har vært tidligere! Tidene var ekstremt gjevne og selvom jeg etter endt kval måtte starte fra 19startspor var jeg bare 1sekund unna top 10! Utah motorsport Campus er en av mine favorittbaner, men når målestokken viser over 38grader i skyggen og du må ut å kjøre et 30minutters langt løp er det ikke like morsomt... Lørdagens race var et blodslit fra start til slutt og med ekstrem hete var jeg godt fornøyd med å fullføre på en 15.plass bak et veldig sterkt startfelt. 

Søndagen startet bedre. Med et lett skydekke var humøret merkbart bedre og jeg var klar for å kjøre race! Jeg fikk en solid start og hadde gode fighter løpet gjennom. En 14.plass høres kanskje ikke så spektakulært ut, men det er mye positivt å ta med seg fra denne helgen. Tidene er gjevne og jeg er bare et fattig halvsekund unna å være med gruppen som slåss om en topp 8.plassering. Nivået i år er ekstremt høyt og jeg jobber meg nærmere fronten, løp etter løp. For 3måneder siden trodde jeg ikke at jeg skulle klare å kjøre løp, at jeg hadde mistet "det". Nå setter jeg personlig bestetider på alle baner jeg kommer til og viktigst av alt, jeg har det gøy!

- Trial

Tekst: Peder Holterman Solland
Foto: Jule Steinert

Det var duket for en ny VM-runde i trial i Comblain au Pont i Belgia denne helgen. En sterk sjetteplass i kvalifiseringen på lørdag gjorde at forventningene var høye til Gekko-Haga på søndag. Det endte med at han klatrer to plasser på tabellen sammenlagt.

Med en utmerket plassering i Frankrike forrige helg og en imponerende kvalifiseringsrunde i ryggsekken var 19-åringen fra Sandnes klar for å gjøre en god innsats. Dessverre gikk ikke alt riktig vei og Haga endte som nummer elleve av 21 utøvere. - Er egentlig ikke skuffet. Har alltid slitt på såpass løst underlag. Kjøringen satt bedre enn den har gjort før på sånt underlag. Midt på tabellen er fortsatt et sterkt resultat alt sett under ett, sier Haga. Neste helg er det fri. Deretter skal Haga i aksjon under EM i Italia. Sommeren er sesong for trial og det blir lite tid til trening eller avslapping. - Et nytt reisemål hver helg gir ikke tid til mer enn maksimum to-tre dager trening i uka. En skade vil også være mye mer kostbar, så treningen blir heller ikke like hard. Helgens beste nordmann ble Håkon Pedersen på åttende plass. Haga lå rett i hælene frem til siste seksjon, men grunnet det han selv kaller teite feil holdt det ikke helt inn. Sammenlagt er Haga nå på tolvte plass, rett bak Pedersen.

 

Oppfordring, om dere ønsker publisitet på våres nettsider er vi avhengig av at dere sender inn pressemeldinger. Vi har dessverre ikke kapasitet til og kontakte hver og en av dere for å hente inn informasjon.

 

Aktuelt