Norges Motorsportforbund
English

Helgens resultater

  • Sport

Nok en flott konkurransehelg er over

Tekst Track Racing: Henning Sveen
Track racing har hatt en meget aktiv helg.

På hjemmebane på Lunner ble det kjørt EM-semifinale i U21, som også teller som nordisk mesterskap for junior. Norge stilte med tre førere: Lasse Fredriksen, Truls Kamhaug og Emil Rindal (reserve). Pga skade under trening ble det full kjøring for Emil Rindal også. De seks beste førerne ville kvalifisere seg til EM-finalen i Stralsund (D) 15/9. Det ble en meget jevn batalje i toppen der Lasse Fredriksen til slutt kjørte inn til 4.plass, bare 2 poeng bak nr 1 Joel Kling (S). Nr 2 ble Fredrik Jacobsen (DK) og nr 3 Andreas Lyager Hansen (DK). Med sin 4.plass er Fredriksen kvalifisert til EM-finalen. De to siste som gikk til finalen var Patrick Hansen (DK) og Christian Thaysen (DK). Truls Kamhaug kjørte inn 4 poeng og Emil Rindal 1 poeng, og de ble med det hhv nr 12 og 15. Takk til Oslo MK og deres samarbeidspartnere for et godt gjennomført stevne.

I polske Rybnik ble det kjørt YGT 85cc i helgen. Norge stilte med fire førere. På lørdag ble det kjørt semifinaler. I SF1 stilte Thomas Biensø  og Jesper Våland. Pga av en skade måtte dessverre Jesper trekke seg fra konkurransen. Thomas Biensø kjørte inn 5 poeng, noe som holdt til en 12.plass, men han var kun 2 poeng unna en plass i finalen. i SF 2 var det Bjørn Olav Omdal og fjorårskometen Mathias Pollestad som skulle forsvare Norges ære. Mathias kjørte strålende og kopierte nesten fjorårets semifinaleresultat, men måtte se seg slått med minste mulige margin, og ble nr 2 i sin semifinale. Bjørn Olav Omdal kjørte inn fire poeng og ble nr 13. Søndagens finale gikk da også i år med en norsk fører. I finalen startet det litt trått for Mathias Pollestad med en 3.plass i første heat. Deretter fulgte to 2.plasser. Avstanden opp til pallplass så litt lang ut, men så kjørte Mathias inn til to heatseire på sine to siste heat. Når status ble gjort opp etter at alle førerne hadde kjørt sine heat holder Mathias sine 11 poeng til en meget gledelig 3.plass. Suveren vinner ble Norick Blödorn (D), mens fjorårets 
verdensmester Stian Nielsen (DK) ble nr 2.I svenske Hagfors ble det kjørt Nordisk mesterskap for lag på langbane. Norge stilte lag, men pga forfall fra norske førere måtte det lånes inn førere. Det ble 4.plass til det norske laget. Håpet er at dette nå skal skape litt oppmerksomhet rundt langbane-grenen slik at en god gammel 
norsk gren skal revitaliseres.

En god helg for norsk speedway er over. Nå gjenstår det bare å fortsette den gode trenden. Om vi klarer dette får vi se allerede om 2 uker under EM 85cc i Danmark og i september under U21-EM i Tyskland.

Roadracing har også hatt konkurransehelg, denne gangen tok de turen til söta bror, Karlskoga. 

Tekst: Flathaug Racing
Løpet på lørdag ble avlyst grunnet styrtregn, så derfor ble begge kjørt på søndag. Henning Flathaug hadde aldri kjørt sin nye Honda SP2 på regn før, og var ikke særlig optimistisk før warm up søndag morgen, spesielt med tanke på at han ikke fikk til å kjøre sin «gamle» CBR 1000 på regn i fjor. Warm up gikk derimot veldig bra, og en fornøyd og lettet Henning var nest raskest av samtlige i Superbike. 

Regnet fortsatte og det var tydelig at det kom til å bli et vått løp. Henning tok en dårlig start og ramlet fra 11. til 15. plass på den første runden. Deretter skjønte han at han kjørte mye fortere enn alle de andre og kjørte fra fører på fører med god margin. Endelig var selvsikre Henning tilbake! Han endte til slutt opp som nummer to i løpet, men som beste nordmann og tok derfor alle 25 poengene i NM. I tillegg var det første del av Nordisk mesterskap i helga, som det derfor ble en veldig overraskende god start på. 

«Dessverre» tørket vannet helt opp i løpet at de neste to timene, så det ble et veldig varmt og klamt race. Henning startet altså fra sjette spor, tok en god start og var nummer fire etter første sving. Han mistet etterhvert de to plassene igjen, men holdt de bak seg godt unna fram til løpet ble rødflagget. Tre av førerne foran Henning krasjet, og han startet derfor som nummer tre i restarten. Han tok enda en god start og var raskt oppe på andreplass. Etter det kom den litt raskere Carl Berthelsen seg til slutt forbi, og Marius Ripel Jensen snek seg forbi på siste runde. Henning ble da nummer fire i løpet og tredje beste nordmann. 

Henning er selvfølgelig strålende fornøyd med en søndag som gikk over all forventing. Han synes også det er veldig godt å ha godfølelsen på regn tilbake, noe han ikke har kjent siden Superstock 600 i 2016. 

Sammendraget i NM i år er dessverre helt utenfor rekkevidde etter alle elektronikkproblemene, men å ta 41 poeng på èn dag kjennes allikevel ikke så dumt. Fram til andre og siste del av Nordisk på Rudskogen i september leder også Henning faktisk sammenlagt sammen med Carl Berthelsen, så nå krysser vi fingrene for regn!

Tekst: Carl Berthelsen Racing
Carl Berthelsen er også fornøyd med helgens innsats i roadracing. Han leder både NM og Nordisk mesterskap i Superbike etter sterke plasseringer på Karlskoga Motorstadion.

Carl Berthelsen har hatt en svært god sesong for sitt nye Superbike-team, MPC Yamaha racingteam. Nå leder han norgesmesterskapet med seks poeng til Norvald Haaland, og han deler sammenlagtledelsen i Nordisk mesterskap med Henning Flathaug før siste runde på hjemmebane på Rudskogen i september.

"Vi har hatt en fantastisk sesong. Vi har vært godt forberedt og hatt margingene på vår side. Dette gjorde også at vi kom godt ut av en krevende helg på Karlskoga", forteller NM-lederen.

Han sikter til helgens NM og Nordiskmesterskap på Karlskoga Motorstadion i Sverige. Der ble det svært utfordrende med mye regn, opptørkede forhold, og ikke minst over 30 grader og sol. Alt ble en taktisk utfordring for han og teamet.

- Vi hadde en utfordrende helg, som ble løst på en utmerket måte av teamet. Jeg har en ny sykkel, som jeg ikke tidligere har kjørt på denne banen, og i tillegg ble det svært tøffe forhold. Hele helgen besto virkelig av en solid laginnsats, forteller han.

Det at han fikk med seg en førsteplass og en tredjeplass i NM, samt andre og fjerdeplass i Nordisk mesterskap var noe Berthelsen var svært godt fornøyd med.

"Sesongen har blitt veldig bra for vår del. Teamet er svært dyktige og innehar svært høy kompetanse. I tillegg har vi kjørt taktisk og ikke kjørt fortere enn det vi må, og da har vi også klart å dra med oss mye poeng, noe som gjør at vi også leder begge mesterskap, forteller en sulten Yamaha-fører før finalehelgen på hjemmebane."

Både norgesmesterskapet og nordisk mesterskap skal i år avgjøres på Rudskogen Motorsenter i Østfold. Carl Berthelsen er klar på hvordan han skal forberede seg før den spennende finalehelgen.

"Vi skal forberede oss godt mot finalehelgen som vi også har gjort mot de andre NM-rundene. Vi er da midt i september og vi kan få litt høstvær. Jeg håper på tørre forhold for det er mest forutsigbart, men vi kan ikke utelukke regn og kaldere vær. VI skal uansett gjøre en solid jobb i forkant med oppsett og dekk, forteller han og legger til.
Men seks poeng er ikke mye så vi kan ikke safe noe som helst. Vi må kjøre for å vinne, men det er mye som kan komme i veien. Det er flere som ønsker seg mesterskapstitlene, forklarer han. Teamet håper å få til en runde i det tyske mesterskapet IDM før finalehelgen på Rudskogen for å få ennå mer erfaring med den nye sykkelen."

NM og Nordisk kjøres helgen 13. – 15. september.

Gjengen på Gardermoen er også veldig fornøyd med helgen. Været var fantastisk og det ble flotte rammer rundt konkurransene. Dette var tredhe runde av EDRS Pro Nordic Motorcycle Championship. Etter et voldsomt regnvær ble det gjort en fantastisk jobb i å preppe banen. Det ble flere personlig beste rekorder. 

Sverre Dahl kjørte inn til seier i Top Fuel. Han kjørte inn på 5,89 sekunder, ny bestetid og banerekord. I Super Twin kjørte Marcus Christiansen inn til hans andre seier denne sesongen, mens Kalle Lyrén var i en klasse for seg selv i Pro Stock klassen med to runder på 6,99 sekunder og seier. I Super Street Bike ble det seier til Mogens Lund med 7,03 sekunder.

I radiostyrt fikk vi i helgen en nordisk mester i 1/8 Track

Tom Erik Haaversen vant i helgen Nordic Onroad Championship i klassen 1/8 Track som ble avholdt i Lidkøping.

Etter kvalifiseringen lå han på 2.plass og kjempet om direkte opprykk til A-finalen. Dette klarte han og sikret seg dermed startspor to i finalen.
I finalen kjempet Tom Erik og Mikael Fransson (Pole position) igjennom store deler av løpet, og det var ikke mer enn ett minutt igjen da Fransson måtte inn for en siste dråpe fuel, mens Tom Erik hadde nok fuel igjen til å kjøre til mål.
Tekst: Anders Mikkelsen

I Frankrike tok Daniel Kobbevik tok 10. plass i A finalen i 1:10 Offraod 4wd, samt 3. plass i B finalen i 1:10 Offroad 2wd.

I Sverige kan vi gratulere Stian Schjetlein med seier i det svenske mesterskapet. Og ikke nok med det, men Daniel Andersen tok tredjeplassen sammenlagt. Dette var en flott innsats av de norske gutta. 

 

 Aktuelt