Norges Motorsportforbund
English

Helgens resultater

  • Sport

Listebilde: René Skaret

I Italia var det siste runde i TrialGP for sesongen. Jentene avslutta sin sesong for et par uker siden, og nå var det de norske gutta i Trial2 og Trial125 sin tur.

I Arco di Trento ble Sondre “Gekko” Haga 15. beste i klassen. Han fikk dermed med seg ett VM-poeng og endte på 12. plass sammenlagt.
- Jeg klarte egentlig de fire første seksjonene, men fikk fem prikker på non-stop-regelen i alle fire. Dette gjorde at jeg trådde varsomt hele resten av dagen, sier Gekko-Haga. Han sier at dette bidro sterkt til at hele dagen ble litt klønete. Ting gikk ikke helt i mål. Haga har forbedret fjorårets VM-plassering, og selv om han ikke er fornøyd med serongens resultater må han innse at feltet er ekstremt sterkt i år. - Klassen jeg kjører har høyere nivå enn den har hatt noen gang før. Jeg er fortsatt en bedre utøver enn jeg var i fjor, uten tvil.
Neste helg skal Haga kjøre lag-VM i Tsjekkia sammen med resten av det norske landslaget. Den eneste individuelle konkurransen som gjenstår i år er spansk mesterskap. - Jeg nådde ikke målet mitt i år, men jeg er fortsatt en bedre fører enn i fjor, så utviklingen går rett vei.

Håkon Pedersen kjørte inn til en 11. plass i helgens løp, og ble nr 11 sammenlagt og dermed beste norske i Trial2. Håkon skal også til Tsjekkia for å kjøre helgens lag-VM sammen med Sondre og Ib Vegard.

I Trial 125 hadde vi med Jarand Mathias Vold-Gunvaldsen. Han har hatt en fin sesong. 10. plass i helgens løp og 8. plass totalt.

 

Kevin Horgmo hadde en fantastisk avslutning på EM sesongen - endelig kunne han stige opp på pallen i en EM-runde denne sesongen. Han sier selv at kjøringen kjentes veldig bra hele helgen. Var nr to i starten på heat 2, og lå der hele heatet. Han var veldig jevn med lederen, men han kunne ikke gjøre noe med han. Kevin ble liggende i ryggen hans 25min + to runder og ble nr to i andre heatet, 55 sekunder foran tredjeplassen! Så med tredjeplass i heat en, og andreplass i heat 2 så ble det andreplass totalt for helgen. Så første pallplassen for sesongen kom endelig på siste runden! Ble dessverre ikke noen første plasser i år, men det var veldig nære på flere ganger, men da er det bare enda mer å jobbe for mot neste sesong.

Mathea kjørte VM i helgen, det ble en 15. plass totalt, men hun kunne ta i mot bronse for tredjeplass sammenlagt i EM. Noe som er en kjempefin plassering.

Tekst: Stine Engelstad
Det ble en dramatisk helg for Tobias Munthe-Kaas i Portugal  denne helgen. Under siste del av kvalifiseringen lørdag fikk nordmannen  et vindkast under baugen og flippet rundt. Han hadde akkurat satt 5. beste tid og fikk dermed siste runden avbrutt.

Teamet fikk det dermed travelt for å sørge for at båten var klar for løp allerede dagen etter. Med iherdig innsats gjennom kvelden var båt, motor og utstyr gjennomgått og klar for 42 runder rundt banen i den 
Portugisiske byen Portimao.

Under søndagens store finale startet Tobias i femte startspor, og han klatret raskt opp en plassering med en rask start. Dessverre gikk en av konkurrentene rundt i første runde, og løpet måtte startes på nytt. Under re-starten fikk Tobias litt overtenning og var for rask med å trykke på start-bryteren. Han gikk i mål på fjerdeplass, men med en runde i tillegg som straff for tjuvstart endte han på en 10. plass. Han fikk dermed kun ett VM-poeng med seg fra Portugal.

Foto: Chris Davies

Det var mye som gikk bra under helgen, selv om teamet ikke fikk med seg VM-poengene de kom for. – Vi har likevel fått utrettet mye her denne helgen, sier Munthe-Kaas. Noen tekniske utfordringer har det vært, og med bra teaminnsats har vi likevel klart å få alt til å klaffe når vi har vært på vannet. Det er selvfølgelig veldig kjedelig med krasj og tjuvstart når det gjelder som mest, men utstyret har fungert fra, og vi har fått vist muskler i forhold til at vi har farten inne, fortsetter han.

Stor spenning i VM-serien
Tobias mistet et par plasser og ligger nå på en fjerdeplass sammenlagt i VM. Det er tett i toppen, og fortsatt mulighet for nordmannen å ta sølv sammenlagt i VM.
Ytterligere spenning ble presentert for teamene denne helgen, når også Abu Dhabi ønsker å avholde VM-løp i år og har søkt det internasjonale forbundet om et løp. I så fall gjenstår det to runder før serien 
avsluttes i år, og med det også flere poeng som skal deles ut.

Det foreløpig siste VM-løpet går i Colombo, Sri Lanka i starten av desember, og Tobias og teamet skal nå pakke båt og utstyr klar for sending i containere.

I EM-finalen i speedway i Stralsund i Tyskland ble det en 11. plass til Lasse Fredriksen. Det ble dobbeltseier til Polen, med Danmark på tredjeplass.
Det skulle kjøres både på Elgane og i Kristiansand i helgen, men pga regn ble Elgane flyttet til Kristiansand. Nok en gang pga regn ble søndagens konkurranser avlyst og det ble kun den ene runden på lørdag. 
1 divisjon liga 2018 er dermed avsluttet og vi gratulerer
Elgane med 1 plass, Oslo MK med 2 plass og Kristiansand med 3 plass.

Gratulerer til Thomas Rasmussen Biensø med 1 plass i Norgesserien etterfulgt av Sebastian Johansson på 2 plass og Trygve Skretting på 3 plass.

Drag finals 2018 ble nok en suksess med rekord oppslutning av team som var med. Det var kaldt men hva gjør vel det når syklene går så det suser med nye rekorder og det blir to velfortjente pokaler til  Arnfinn Nevra og Sarah Scherer Nevra. Dragbike har et fantastisk miljø og det er hyggelige mennesker overalt. 
Team og førere er en viktig faktor for å kunne gjennomføre stevner, flotte mennesker , behjelpelige, blide fjes og sporten vokser og blir bedre og bedre - 2019 blir nok ennå bedre, sier Linda Anita Horne.

 

Aktuelt