Norges Motorsportforbund
English

Helgens resultater

  • Sport

Helgen er over, det nærmer seg sesongslutt for mange av utøverne våre.

Helgens konkurranser er overstått, og mange av utøverne nærmer seg nå en pause fra konkurranser da det ikke er mye igjen av sesongen for sommeridrettene.

Christopher Tveråen, Lars Holmen og Joakim Olsen deltok i Quad of Nations i Slagelse i Danmark. Det var bra kjøring og når helgen var over ble det en fjerdeplass på gutta, bare 1 fattig poeng bak tredjeplassen. Christopher skriver på sin facebookside
-  "4 plass sammenlagt for Norge i Lag-VM! Strålende resultat og vi er kjempefornøyde! Det var kun ett poeng opp til 3 plass sammenlagt, men vi gjorde alt vi kunne for å få best mulig resultat. I første heat (A og B førere) var jeg bra ut av grinden, men i første svingen kom jeg opp i en stopp og var nummer 21 i løpet av første runden, fant flyten og jobbet meg oppover og kom i mål som nummer syv. Siste heat (A og C førere) fikk jeg en god start, men fikk stopp i tredje svingen. Kom meg videre som nummer 15-14. Fant igjen flyten og tok mange plasseringer etterhvert i løpet og kom i mål som nummer 4, 2 sek fra tredjeplassen. Holdt følge med amerikanske Thomas Brown noen runder midt i løpet også som var veldig kult! Lars og Joakim gjorde en strålende jobb også og ga seg ikke før målflagget."

4. plassen er historisk bra av Norge, og vi er spent på neste sesong allerede.

Lunner MK arrangerte lag-NM i motocross. 
I klassen MX-senior A-finalen ble det seier til hjemmelaget Lunner Motorsport. Laget bestod av Håkon Fredriksen, Kevin Horgmo og Kenneth Gundersen. Lier kom på andreplass, mens NMK Kongsberg tok tredjeplassen.
I MX85 var det Vennesla Motorsportklubb med Endre Brøvig-Kristiansen, Alebert Eikaas og Elias Auclair som vant. Hjemmelaget Lunner kom inn som nr to, og MK Trondhjem på tredjeplass.
B-finalen for MX senior ble også vunnet av Lunner Motorsport. Stian Larsen, André Østby og Sondre Solhaug Sagvik.

Lag-NM i speedway er også over. Det var Elgane som trakk det lengste strået og tok gullet foran Kristiansand og Oslo MK. Vinnerlaget bestod av Tage Skretting, Glenn Moi og Espen Sola. 

Tekst: Peder Holterman
Sondre “Gekko” Haga, Ib Vegard Andersen og Håkon Pedersen hadde som mål å forbedre fjorårets resultat, men måtte nøye seg med å tangere. De kom på sjetteplass, mye nærmere Italias femteplass enn i fjor.
- Det var mye stang ut. Endte opp med dårlig tid og måtte kjøre rett fra seksjon til seksjon. Lagkonkurranser er jo veldig kjekt, men i dag fikk vi ikke muligheten til å kjøre så mye sammen som vi skulle ønske, sier Gekko-Haga.
I lagkonkurranser kjører alle i laget seksjonen, men man stryker det dårligste resultatet i hver seksjon. I helgen kjørte Norge i den aller høyeste klassen. De konkurrerte direkte mot Spania, som har vunnet hvert år siden 2004. Selv om sjetteplassen ikke er det de håpte på er Haga fornøyd med innsatsen.
- Vi er flinke på å gire hverandre opp, og vi har egentlig reddet hverandre hele dagen. Vi kom og veldig nære Italia til slutt.
Norge fikk til sammen 190 prikker, 12 prikker flere enn Italia.

Damelaget bestod av Hanne G. Haga, Ingveig Håkonsen og Erika Melchior. De hadde byttet ut to av utøverne fra bronselaget fra i fjor. De kom på en sterk fjerdeplass etter hard innsats fra hele laget.

Foto: Pep Segales

Kongsberg Grand National hadde et vellykket arrangement med hele 179 deltagere. Det lover godt for endurofremtiden.

Aktuelt