Norges Motorsportforbund
English

Helgens resultater

  • Sport

Seier i Tyskland, sølv både i Ukraina og Finland. Og her hjemme er NM-rundene i trial godt i gang.

Frode Sundsdal tok en sensasjonell seier i det tyske F2 båtsport mesterskapet i Brodebach i helgen. Løpet kjøres over en helg, og etter en trøblete lørdag, startet Sundsdal i siste startspor søndag. Normalt en håpløs oppgave, men teamet var fast bestemt på at det var tre heat igjen, og at de skulle kjempe.

Sundsdal fikk en kanonstart og kjørte seg raskt opp på tredje plass da Italienske Paolo Longhi tok ut vendebøyene, og løpet ble avblåst. Sundsdal fikk da tredje startspor i restarten, en mulighet han ikke misbrukte.
I fra tredje startspor fikk Sundsdal nok en fantastisk start, og ledet feltet inn i første sving. Etter dette var det ingen mulighet for hans konkurrenter til å hente han inn. Med maksimalt 400 poeng etter to heat steg forventningene – nå skulle det startes tredje heat i fra Pole position. Nok en perfekt start og løp gav dagens andre seier. Det ble en dramatisk finale. Båten til Edgaras Riabko, Sundsdals argeste konkurrent, tok fyr. I stedet for å feire seieren med en piruett, hjalp Sundsdal konkurrenten sin med å slukke den brannen som oppstod etter eksplosjonen. Men seier ble det!

Foto: Tony Blom Petersen

I Ukraina fulgte Christopher Tveråen opp andre plassen fra runden i Frankrike, og leder fortsatt EM sammenlagt. Christopher fikk en god starte i andre heat, og kjørte seg opp til andre plass etter noen runder. Han skriver selv på sine FB sider at det har vært en helt fantastisk helg med mye folk og mange som ville ta bilde og ha autografer. 

I Finland ble det også to sølv. Svenskene var det ingen som kunne hamle opp med selv om Malene var veldig nærme. Men vi skal ikke være misfornøyd med to andre plasser. Robert Lunden overrasket både seg selv og publikum med en sterk sølvmedalje i EM. Han sa selv at det var mye bedre enn forventet. Han er kjempefornøyd med resultatet. Malene Andersen tok sølvmedaljen i dameklassen etter et utrolig spennende finaleheat hvor hun kjempet om gullet. Hun hadde dessverre et uhell og falt av scooteren bare tre runder før mål. Likevel klarte hun å kjøre inn til en sterk andre plass. 

Hjemme i Norge har det vært første og andre runde i NM i trial i Skiptvet. 
Sondre Haga ble nummer to på lørdag, og vant søndagens runde, og leder dermed sammenlagt etter første helgen. I jenteklassen innfridde hjemmehåpet Ingveig Håkonsen med seier både lørdag og søndag. Neste NM runde er i Bergen 9. - 10. juni.

Aktuelt