Norges Motorsportforbund
English

Helgens resultater

  • Sport

Hvordan gikk det i helgen? Ble det noen gode plasseringer?

Vi starter i Polen, og de flinke trialutøverne våre. 
Mats Nilsen, som kjører i Youthklassen kjørte fantastisk, og kunne ta med seg to pallplasseringer hjem i sekken. I dameklassen hadde vi Huldeborg Barkved som kjørte til 5. plass på lørdag, men slo til med sin første pallplassering og en fantastisk 3. plass på søndag. Den andre norske utøveren i dameklassen tok med seg to fjerdeplasser. Sammenlagt ligger nå Ingveig på 4. og Huldeborg på 5. plass. I Women International hevdet Ingeborg L. Bergersen seg med 4. plass lørdag og en kjempefin 2. plass på søndag.

Også i Polen, nærmere bestemt Cieszyn, ble det kjørt EM runde i Quad. Christopher Tveråen som har hatt en strålende sesong sålangt, kjørte inn til femte og fjerdeplass. Dessverre mistet han sammenlagtledelsen til estiske Kevin Saar. Men kampen om førsteplassen er ikke over. Neste EM-runde går i Kivoli, Estland første helgen i juli.

Her hjemme ble Vårspretten arrangert i Tvedestrand i strålende solskinn. Humøret var på topp både blant publikum og utøvere. Det var en bår som gikk rundt i konkurransen, men ingen skader heldigvis. Jan Trygve Braathen og co-pilot Andre Knutsen vant overlegen i sin klasse.

Resultatene etter første NC runde:
Offshore 3C. Jan Trygve Braaten og Andre Knutsen
Offshore V-60: Olai Hansen og Magnus Bang
Offshore 3A: Christoffer Vibeto og Andreas Voxen

Circuit GT30: Håvard Johansen
Circuit GT15: Andre Solvang
Thundercat: Roy Uberg-Sandvik 

I Molde ble den første av i alt tre runder i NM i motocross arrangert. Det var et vellykket arrangement, og som nevnt før helgen, har det aldri vært så mange jenter som har deltatt i et en nm-runde før. Dette er helt supert for rekrutteringen og sporten :) 
Henrik Wahl vant begge rundene i MX2 og ble med det vinneren av denne NM-runden. Kevin Horgmo og Magne Klingsheim ligger som nr to og tre. Henrik ble forøvring nr to i MX1, som ble vunnet av Magne Klingsheim. 
MX 85 ledes etter første runde av Kasper Østby, mens dameklassen ble vunnet av Mathea Selebø, etterfulgt av Thea Emilie Asphaug Johansen og Madelen Hofseth Pedersen.
MX 125 junior ble vunnet av Cornelius Tøndel. En stor prestasjon med tanke på skaden han pådro seg i USA i vinter.


Bilde: Romsdals Budstikke

Aquabike ble kjørt i Italia, der ble det en 4. plass til Stian Schjetlein og 5. plass til Ulrik Bertnsen. Daniel Svae Andersen hadde dessverre et uhell i lørdagens kjøring, og fikk en skade som gjorde at han endte uten poeng denne runden.

Hans Olav Olstad kjørte i helgen EM i dragbike i England. Han leder nå EM sammenlagt. 

Tobias Munthe-Kass var en av de norske som deltok i F2 i Kaunas, Litauen. Seieren gikk til Italia, men en femteplass til Tobias er absolutt noe å være fornøyd med. Mette Bjerknæs og Frode Sundsdal kom på hhv 10. og 11. plass. 

Roadracing i Spania var litt stang ut, men Jesper Jeppesen kjørte et bra løp, med mange personlige beste runder.

Tidenes første nordiske mesterskap i 250cc i speedway ble som nevnt før helgen, arrangert i Sverige. Norge stilte med to utøvere, Iver Svee kom på 13. plass og Thorstein Pettersen på 16. plass.

Til slutt vil vi bare ta med at det har vært holdt arrangør og rekrutteringskonferanse for snøscooter på Gardermoen i helga. Målet er å få opp rekrutteringen i snøscooter. At flere oppdager grenen og har lyst til å prøve. Det blir spennende å se hva som kommer ut av denne helgen.

Aktuelt