Norges Motorsportforbund
English

Helgens resultater

  • Sport

Årets varmeste helg er over, og her er resultatene!

Foto: ryhno411

Comebacket til Caroline i helgen i MotoAmerica ble en helg hun sent vil glemme. Hun skriver selv om helgen: 
Det er vanskelig å forklare følelsen jeg satt med fredag ettermiddag. Lykkelig, lettet og emosjonell. Jeg hadde nettopp kjørt inn til 18.startspor av 33 førere, 0,7 sekunder raskere enn jeg noen gang har vært rundt Road America! Det høres kanskje ikke ut som det helt store, men det å hoppe inn halvveis i sesongen i et så sterkt startfelt er ingen lett oppgave. Min første helg tilbake etter nesten 9 måneder og jeg er raskere enn noen gang!

Det var også en følelse av frustrasjon. Jeg merket fort at kroppen ikke ville samarbeide og for hver runde jeg kjørte ble høyre skulder og arm mer og mer utslitt. Jeg har hatt to store operasjoner siden jeg knuste deler av skulderen i 2013, og det har ikke gitt meg merkbare problemer under kjøringen, før nå. Etter ulykken i September måtte jeg operere kragebenet på samme side, og under kjøringen denne helgen var det nerver i klem som gjorde at jeg gradvis mistet følelsen i armen. Det satt en brems på lørdagens kval og var til slutt så ille at jeg måtte trekke meg fra lørdagens race. En vanvittig vanskelig beslutning men av sikkerhetsmessige årsaker den eneste rette.

En fysioterapeut ved navn Debra reddet helgen. Hun kjørte 3,5 timer lørdag kveld bare for å komme seg til hotellet mitt i Sheboygan så hun kunne gi meg behandling. Etter to intense timer lørdag kveld og ny behandling søndag morgen var kroppen bra nok til å stille til start. Jeg hadde 3 gode runder i løpet før jeg begynte å få problemer og rundetidene begynte å stige. Det skulle kjøres 11 runder (27 minutter totalt), og det var et blodslit! Jeg ga absolutt alt jeg hadde og kom til slutt i mål på en 15.plass.

I Japan gjorde de norske en absolutt godkjent innsats. Sondre "Gekko" Haga og Håkon Pedersen som kjører trial 2, kjørte en runde søndag. Sondre kom på 8. plass og beveger seg mot målet sitt som er en femteplass sammenlagt. Håkon kjørte inn til 10. plass, han var veldig fornøyd med det og tok med seg mye positivitet hjem til helgens norgescup i Bergen.

For jentene var det første VM-runde denne sesongen, og Ingveig og Huldeborg kjørte også strålende, de ligger hhv på 5. og 8. plass sammenlagt etter første runde. I trial 2 Women ligger Erika Melchior og Hanne Haga på 5. og 8. plass sammenlagt. Jarand Gunvaldsen som kjører trial 125 ligger på 8. plass sammenlagt etter en 8. og en 9. plass i helgens løp.

3. og 4. runde i roadracing på Rudskogen ble arrangert på årets varmeste helg, 30-32 grader i luften, og asfalttemperatur på opp i mot 50 grader. Carl Berthelsen fra Borg MC vant begge dagene på hjemmebane i Superbike, og har med det tatt veldig innpå sammenlagtledelsen til Norvald Haaland. Det er nå rekordjevnt i den klassen. 
"Jeg har funnet et høyt tempo i dette fyrverkeriet av en sykkel. Den er stabil, rask og en elektronikk pakke som er helt rå, så vi gleder oss virkelig til fortsettelsen", sier Berthelsen selv.

Foto: Yngvar Brekke

I Superstock leder fortsatt Stinius Viking Ødegård NM sammenlagt, to poeng foran Jonathan Lykke Nessjøen. Med smerter i hånda, kjørte Stinius likevel inn til to andreplasser og en tredjeplass i helgen. Jonathan tok forøvrig hattrick i helgen, og vant samtlige tre løp han stilte i.
Hattrick ble det også til Eskil Kling i Juniorsport 300 klassen, han sstår nå med fem av fem mulige seire så langt. 
Øvrige resultater finner dere her

Aquabikegutta konkurrerte denne helgen på Sardinia. Stian Schjetlein klarte en fremragende tredjeplass i parallel slalåm. Strålende innsats av Stian. Daniel Andersen hadde en tøff start på lørdag, men opptur på søndag med en 8. plass. Han ligger nå som nr ti sammenlagt. Ulrik Berntsen ligger på sjuendeplass sammenlagt. 

I EMX85 ble det 13. plass til Håkon Østerhagen,  23. og 26. plass til Andreas Meyer og Endre Kristiansen. I jenteklassen fulgte Mathea opp med en fin fjerdeplass med Vilde MArie Holt på 8. plass og Madelen Hofseth Pedersen på 14. plass.

 

 

Aktuelt