Norges Motorsportforbund
English

Hva skjer i helgen?

  • Sport

Ny helg, nye konkurranser

Dragbike
I Tierp, Sverige er det denne helgen EM og Nordisk i Dragbike. Det er 390 team til stede, og hele 15 nordmenn stiller til start.

Motocross
I Uddevalla er det VM og EM-runder i motocross. Fra Norge stiller Kevin Horgmo i MX2, Håkon Mindrebøe i MXGP. I EM kjører Sander Agard-Michelsen, Cornelius Tøndel, Runar Sudmann og Håkon Fredriksen i EMX250. Casper Olsen, Råg Rindal og Håkon Østerhagen stiller til start i EMX125.

Det blir spennende å se hvor bra de norske vil gjøre det over hos söta bror.

NMK Gaula arrangerer fjerde runde av Midtnorsk mesterskap, mens Nordnorsk mesterskap runde tre blir arrangert i Vardø, mens de på søndag flytter seg til Vadsø for runde fire.

Radiostyrt
Helgens Norgesmesterskap i 1/10 IC Track blir det nærmeste man kan komme et Kinderegg innenfor RSM. En av førerne vil nemlig oppleve å bli Norgesmester på en splitter ny bane!

Til og med værmeldingen ser ut til å være på arrangørens side når Lørenskog Modellbilklubb tar med seg hele arrangementet fra sin hjemmebane på Sørli og setter kursen mot Starmoen Raceway på Elverum.
Banen, som måler ca 265 meter og er bygd etter internasjonal standard, vil få sin offisielle løpsåpning denne helgen og da passer det jo bra å kunne kåre en Norgesmester samtidig.

For de som kan tenke seg å ta en tur for å titte, så er banen i enden av flystripa på Starmoen, rett før man kommer til MX-banen. Det er skiltet innkjøring ca 300m nedenfor innkjøringen til flyplassen.

Både lørdag og søndag vil det være kjøring mellom 10 og 16 (noe justering kan forekomme).

Gledelig er det også at det er 20 førere som skal kjempe om tittelen, og det vil bli knallhard racing om å få starte i den 45 minutter lange finalen på søndag. Finalen virker også veldig åpen og det er nok (minst) 5 - 6 forskjellige førere som er kapable til å kunne vinne.

Grenleder vil med dette få ønske alle førere/mekker lykke til og sende et stort GRATULERER til gjengen på Elverum som har fått istand et slikt fantastisk anlegg.

Innherred arrangerer denne helgen NM 1:10 El Offroad. 

Speedway
På Grenland er det NM individuelt 500cc.

Rundbane
Det er VM-runde F2 i Brindisi, Italia denne helgen hvor Tobias Munthe-Kaas, Frode Sundsdal og Mette Brandt Bjerknes skal kjøre.

I Sverige skal Tobias Tellefsen kjøre EM i GT30.

Quad
Christopher Tveråen er i helgen i Pont de Vaux i Frankrike hvor han skal kjøre 12 timers enduroløp. Det er første gangen Christopher deltar og han skal kjøre på lag sammen med Harry Walker og Davino Bruneel.

Trial
I Finland er det denne helgen nordisk i trial. Vi har store forventninger til de norske lagene.

Juniorlag
Mats Nilsen Sherco 250cc Riska MK
Simen Eliassen Beta 125cc Vaulali
Arne Ramsland Beta 125cc Søgne trial klubb

Reserve: Andreas Jørgensen Grimstad MAU

Kvinner/Women:
Lagleder/team Manager: Martin Hemmer

Ingveig Håkonsen TRS 250cc Skiptvet MAK
Erika Melchior Sherco 250cc Valldal
Seline Meling Beta 250cc Riska

Reserve: Ingeborg Bergersen Skiptvet MAK

Senior:
Lagleder/team Manager: Marius Dammyr

Sondre G. Haga TRS 250 Riska
Petter Bjerlin Gas Gas 300 OMS
Jarand-Matias Vold Gunvaldsen TRS 250 Grimstad MAU

Reserve: Mats Nilsen Sherco 250 Riska

Roadracing
På Vålerbanen arranger Solør nordisk og NM i roadracing.

Enduro
Som publisert tidligere i uka blir det også arrangert NM og NC på Jevnaker i enduro til helgen. Mer informasjon finner du HER. 

 

 

 

Aktuelt