Norges Motorsportforbund
English

Hva skjer i helgen?

  • Sport

Det er ikke bare på Ullevaal det skjer i helgen, rundt omkring i Europa skal det konkurreres

Her hjemme er det altså Ullevaal Xtreme som står på trappene. André Villa, vår egen X-Games superstjerne, til en av norgeshistoriens største motor- og ekstremsportsstevner. 
Ullevaal stadion forandres til en ekstremsportsarena, hvor noen av verdens beste utøvere innen FMX, supercross, sparkesykkel, BMX og snøscooter vil ta pusten fra deg.
På førshowet, som starter kl 14, er NMF representert med barnecrossbane og trial. Vi vil også ha en stand sammen med endurolandslaget, det vil være en båt der. Og DirtBikeGirls vil være til stede.

Vi beveger oss sørover. Til Ålborg, Danmark hvor det skal kjøres VM-runde i F2 rundbane. Norge stiller med Tobias Munthe-Kaas, Frode Sundsdal og Christian Carlsen som skal forsvare de norske fargene.

Bilde: Polly Magnussen

De er ikke de eneste som skal kjøre båt i helgen. I London er det klart for F1. Vi har to utøvere med, noe vi er veldig stolt av. Mette Brandt Bjerknæs og Marit Strømøy er klar for hamle opp med de andre superkjørerne som deltar. .Mette fikk tilbud forrige helg fra det franske Team Maverick om å kjøre en av deres båter i den neste VM runden i Formel 1! Dette racet er nettopp i London, og vil være et av de største race som er arrangert i Europa gjennom tidene. Marit er også klar, og brukte mye av gårsdagen til intervjuer og presse. det blir veldig spennede å følge med på damene i helgen.

En annen konkurranse som er spennede, er den femte EM-runden i quad. Christopher Tveråen mistet sammenlagtledelsen etter forrige runde. Men han har to runder på å ta igjen ledelsen og en sammenlagttittel. Første forsøk er altså i helgen i Kivoli i Estland. Lars Holmen skal også kjøre for en bra plassering denne helgen.

EMX250 og MX World Championship Women kjøres denne helgen i Italia. Kevin Horgmo, Madelen Hofseth Pedersen og Mathea Selebøe er klare. Madelen har allerede tatt sine første VM-poeng, klarer hun det denne helgen og? Vi krysser fingrene.

I Slovakia heier vi på Håkon Østerhagen som skal kjøre kjøre EMX85. 

Ny VM-runde i trial - denne gangen i Andorra. Jentene kjører ikke denne helgen (så da underholder de på førshowet til Ullevaal Xtreme i stedet), men vi har tre gutter med. Sondre "Gekko" Haga og Håkon Pedersen kjører Trial 2, mens Jarand Gunvaldsen kjører Trial125.

Tilbake hjemme i Norge er det NC i Fuel og El. Touring i Valdres.

Aktuelt