Norges Motorsportforbund
English

Hva skjer i helgen?

  • Sport

August går virkelig mot slutten, det nærmer seg høst og det er helg igjen. Og vi vet alle at helg er synonymt med konkurranser :)

Foto: Per Arne Juvang

Vi starter her hjemme, bokstavelig talt for oss her i administrasjonen. Nemmlig Drammen. Det er Drammen Elvefestival, og i tradisjon tro så arrangeres det NM i GT30 og F2, samt Norgescup i GT15 og Thundercat. 

Drammens Tidende skriver følgende om helgen

Fartsfylte Drammen Grand Prix er et av arrangementene som garantert vil trekke horder langs elvebredden.

Norges Motorsportforbund står bak arrangementet, mens Outboardklubben står for selve gjennomføringen. I motsetning til tidligere år blir det båtrace bare én dag; nemlig lørdag. Da skal det kåres to norgesmestere, samt kjøres en cuprunde.

Nestleder i Outboardklubben og raceansvarlig, Per Christian Skoglund, forteller at mellom tjue og tretti båter deltar i tre forskjellige klasser. Løypa går mellom Holmenbrua og bybrua.

– Like mange båter som tidligere deltar. Heatene starter klokken 11 og det er fire heat i hver klasse, forteller han.

Det kjøres åtte eller ti runder i hvert heat, avhengig av klassen.

– Vi skal også ha med formel 2-båter, som er den høyeste klassen som kjøres i Norge. Her kjører de som konkurrerer verden rundt. Fem formel 2-båter er påmeldt og skal konkurrere om å bli norgesmester, forteller Skoglund.

Premieutdeling vil skje så fort resultater er klare, rundt klokken 18.

Tusen kroner minuttet
For den i overkant fartsglade, men uten båt, finnes det likevel muligheter for å få et adrenalinkick av de sjeldne. Fredag kveld mellom klokken 18 og 20 tar nemlig formel 1-kjører Marit Strømøy med seg passasjerer.

– Marit er med i klubben vår og hvert år tar hun med seg passasjerer i sin formel 1 toseters båt, som det ikke er mange av.

For den nette sum av 2.000 kroner kan våghalser bli med.

– Farten kommer opp i hundre knop og turen varer i et par minutter – og det pleier alltid å være rift om plassene, legger Skoglund til.

Kom til Drammen i helgen :)

For Kevin Horgmo er det denne helgen klart for den 10. runden i EMX250. Denne helgen i Bulgaria. Vi krysser fingrene for gode plasseringer. 
Det er også SM motocross i Vesteräs. Der deltar Cornelius Tøndel og Andri Snær i MX2. 

Tierp, Sverige, arrangerer denne helgen nordisk i Dragbike. Det er mange norske med, blant annet Trygve Helgerud og Oliver Amundsen som er våre norske håp i juniorbike. 

På Aurskog er det i helgen nordiske mesterskap og NM i Quad. Christopher Tveråen, som tidligere i sommer tok sølv sammenlagt i EM, stiller selvfølgelig til start.

Speedway har NM og Norgescup både lørdag og søndag. Lørdag er de på By Speedwaybane ved Mjøsa, og på søndag er det Oslo Motorsportklubb som arrangerer løp på Lunner Speedwaybane. 

Trialgjengen er samlet i Surte i Sverige for Nordisk mesterskap. Vi har store foreventning til de norske utøverne og håper de tar hjem en medalje eller flere. Kan "Gekko" og Huldeborg f.eks følge opp NM-gullet i x-trial?

Det er også flere regionale mesterskap i motocross denne helgen.

 

 

Aktuelt