Norges Motorsportforbund
English

Hva skjer i helgen

  • Sport

Ny helg, mye motorsport

Foto: Tore Ravneberg 

For første gang inviterer Norsk Dragracing Gardermoen (NDRG) til en 100% ren motorsykkel dragrace weekend, Norwegian Bike Festival 2019.
Åpen for motorsykler fra hele Europa. Det kommer over 100 team fra Sveits, Nederland, Tyskland, Danmark, Finland, Sverige og Norge. 

Det blir dragracing i alle klasser fredag og lørdag. Fra junior motorsykler via vanlige gatesykler til verdens raskeste i klassen Super twin top fuel. Motorsykler som drikker en tank nitrometan på ett drag! Med 1500 hester gjør disse syklene 0 til 400 km/t på 6 sekunder! Det er også mulig for den vanlige mannen eller kvinnen i gata å melde seg på! Kappkjøre mot naboen eller en venn. Finne ut hvem som faktisk har den raskeste motorsykkelen. Målt med fotoceller med en nøyaktighet på 1/1 000 sekund på en snorrett strekning på akkurat 401,33 meter. A quarter-mile.

Start kl. 0900 fredag og lørdag. Søndag blir det ikke dragrace, men utstillinger, show, stuntkjøring og freestyle osv.

På Gardermoen er det, i tillegg til motorsport, også muligheter for både shopping og konserter.

På Vålerbanen kan du se Roadracing Classic.

I Enebakk kan du få med deg de tøffeste i enduro når det er klart for Norseman Extreme.

Mathias Pollestad og Jesper Våland kjører YDS i Tyskland - det blir spennende å se om det blir like bra kjøring som forrige helg.

I Nederland er Mathea Selebø og Vilde Holt klare for ny EM-runde i EMX Women, mens Elias Auclair og Andreas Meyer kjører EMX125.

I Latvia er det klart for MXGP/MX2 - fra Norge stiller Cornelius Tøndel, Sander Agard-Michelsen og Håkon Fredriksen.

Første runde av Midtnorskmesterskap i motocross arrangeres i Molde, mens det på Lunner er aktivitetshelg for barn.

Touringmiljøet i RSM samles denne helgen i Valdres, nærmere bestemt på Volbu Raceway.

Dette er en bane som er meget godt kjent i miljøet for å være krevende både for førere og biler/utstyr.

Banene man kjører på er normalt flate, men i vakre Valdres har banen en høydeforskjell på 3,5 meter. I enden av rettstrekket er det viktig å treffe idealsporet igjennom ”Kais kårner” og så er det skikkelig utforbakke med to meters høydeforskjell som gir en ekstrem akselerasjon på allerede raske biler. Hjørnet ”Kais kårner” er oppkalt etter et lokalt medlem som har kjørt tvers igjennom gjerdeplanker i enden av rettstrekket 3 ganger (2 ganger nederste planke og 1 gang igjennom midterste planke). 

Som vanlig innbyr klubben til en flott helg med sol og flott vær for førerne!

Det er mer radiostyrt i helgen - andre runde i NC 1:10 Offroad arrangeres i Grenland.

Er du på Sørlandet så kan du dra til Grimstad å få med deg tredje runde i norgescupen i trial hvor de beste kommer direkte fra Japan.

Aktuelt