Norges Motorsportforbund
English

Hva skjer i helgen?

  • Sport

Endelig er NM i motocross i gang, og båtsesongen er i gang for fullt med Vårspretten i Tvedestrand. Sola skinner og vi er klar for mange fantastiske konkurranser

Bilde: Lauren B Photography

I Tvedestrand sparkes båtsesongen her hjemme i gang med Vårspretten. Det blir konkurranser og Norgescup i de fleste klasser i rundbane og offshore. Arrangør er Tvedestrand Racing Klubb, yr.no melder strålende vær og det vil bli gratis adgang til marinaen. Dette blir moro.

I Molde starter endelig første NM-runde i motocross. Det blir en helg med skikkelig motorfest i Årødalen rett utenfor Molde sentrum. Har du ikke muligheten til å dra til Molde? Fortvil ikke - resultatene kan følges live på Race Monitor. Det som må trekkes frem er at det er hele 33 jenter påmeldt. 28 i dameklassen og fem rekrutter. Det er kjempebra!

I Polen er det også flere norske utøvere som skal i ilden. Blant annet Christopher Tveråen og Lars Holmen i Quad. Det blir veldig spennende om Christopher klarer å følge opp de gode resultatene sålangt i EM. Vil han fortsatt ha ledelsen sammenlagt etter denne helgen?

Det arrangeres også EM runde i trial for kvinner og i Youth klassen i Krzeszowice, Polen. Både Ingveig Håkonsen og Huldeborg Barkved har store muligheter til å hevde seg i toppen. I youth klassen har vi med Mats Nilsen. 

Vi holder oss i Øst-Europa, nærmere bestemt Kaunas, Litauen. Der er det første runde i F2 rundbane. Vi har selvfølgelig noen norske håp med oss der og. Tobias Munthe-Kaas, Mette Bjerknæs og Frode Sundsdal skal forsvare de norske fargene. Vi følger spent med.

I Gallipoli, Italia er det klart for første runde i World Series i aquabike, og Norge har tre av verdens beste utøvere med. Stian Schjetlein, Daniel Andersen og Ulrik Berntsen. Gutta er klare og vi ønsker de lykke til.

Tar vi turen over riksgrensen skal det for første gang arrangeres nordisk mesterskap i 250 cc Speedway, Iver Sveen og Thorstein Pettersen er de norske deltagerne. Så føler du for en biltur til øst i Sverige er det bare å kjøre til Målilla ved Kalmar.

I Spania er det roadracing, og Plassen Roadracing team ved Ole Bjørn Plassen og Jesper Jeppesen er klar for å konkurrere. Etter treningen ligger de blant de raskeste, så dette lover bra.

Radiostyrt har Norgescup i Kodal i helgen. Det er klassene 1/10, 1/8, Electric Touring.

Håper alle får en solrik og fartsfylt helg!

 

Aktuelt