Lisens 2020

Lisens 2020

Alle som skal utøve aktivitet innen Norges Motorsportforbund må ha lisens. Lisensen inneholder en personforsikring (unntatt Radiostyrt Motorsport) og er et bevis på at man har nødvendig kompetanse i angitt gren. Lisensen er først gyldig når både medlemskap i klubben og lisensen er betalt. Ordinære lisenser er gyldig fram til 31. desember året lisensen er kjøpt.

Gjenopptagelse av lisens

Er det lenger enn fem år siden sist du løste inn helårslisens? Følg instruksjonene under. Har du løst helårslisens en gang de siste fem årene, send mail til nmf@nmfsport.no og be om gjenopptagelse.

Hvordan kjøpe nasjonal/ internasjonal lisens?

 1. Meld deg inn i klubb tilknyttet Norges Motorsportforbund. NB!! Alle må ha egen profil i MinIdrett. Dvs har barnet profil under foresatte må man lage egen MinIdrett-profil til barnet.
 2. Fullfør E-læringskursene: Grunnkurs lisens og grenspesifikke kurs (Grenspsifikke kurs gjelder foreløpig kun MX, Enduro, Trial og Speedway)
 3.  Les og fyll ut søknadskjema (se «søknadskjema utøverlisens» under dokumenter, til høyre for teksten eller under teksten om du er på mobil). OBS: FIM dokumentene skal kun fylles ut når man skal ha den spesifikke FIM-lisensen. Da anbefales det at man tar kontakt med forbundet direkte for veiledning, per telefon eller epost. OBS OBS: Fra og med sesongen 2020 er legeattest utgått som krav. Egenmelding er bakt inn i søknadskjema for 2020.
 4. Etter NMF har mottat søknadskjema og åpnet for at du kan kjøpe lisens i MITA – følg instruksjonene gitt under.
 5.  Når du har logget inn på NMF MITA får du som hovedregel to valg i hovedbilde, jeg ønsker å melde meg på en konkurranse og jeg ønsker å kjøpe en lisens. De som har en rolle (funksjon i KlubbAdmin) i klubben som leder, medlemsansvarlig eller arrangementsansvarlig får tilgang til å søke om og administrere konkurranser i systemet (se egen brukerveiledning)

   

 6. I menyen til venstre (i MITA) ser du ulike valg, dine personalia er synkronisert fra MinIdrett og kan ikke redigeres her. Skal man løse lisens må man også fylle inn feltene for pårørende (ICE in case of emergency) og felt for foresatte dersom man er under 16år. (ref Norsk Konkurranse Reglement).

 7. Velg jeg ønsker å kjøpe en lisens. Forutsetninger for å kjøpe lisens består av ulike parametre avhengig av alder og lisenstype.

 8. Lisenssystemet er basert på at hver utøver må ha sin egen personlige brukerprofil hvor man har et hovedmedlemsskap i en klubb. Det er denne klubben man representerer på lisensen og i konkurranser. Dersom man ønsker å bytte hovedmedlemsskap må man søke om en klubbovergang.

RSM har en barnelisens 5-12 år og en voksen nasjonal lisens fra 13 år. Disse har som tidligere ingen kompetansekrav og kan kjøpes på lik linje som tidligere lisenser i RSM

Se alle forsikringsytelser her

 

Lisenstyper:

Sommer-engangslisens

Les mer om «sommer-engangslisen» her

Endags SMS-lisens

For å møte klubbers behov for rekruttering og testing av nye arrangementsformer er det en SMS-lisens tilgjengelig for klubber til endagsrekrutteringsarrangement. Lisensen krever at man har et medlemsforhold til en registrert motorsportklubb og inneholder en enkel ulykkesforsikring. Lisensen er gyldig samme dag som den blir løst og koster 50 kr. For spørsmål rundt lisensen kan man kontakte NMF, nmf@nmfsport.no

Den kan kun benyttes til trening og utøveren må skilles ut fra andre øvde utøvere i banen med for eksempel en gul vest siden disse er under opplæring.

«Kom og prøv» lisens

Denne lisensen erstatter SMS engangslisens og 3 mnd. opplæringslisens. Lisensen løses via SMS og gjelder i 2 måneder fra man løser den. Kom og prøv-lisensen kan benyttes i alle grener og alle klubber tilknyttet NMF. Den kan kun benyttes til trening og utøveren må skilles ut fra andre øvde utøvere i banen med for eksempel en gul vest siden disse er under opplæring. Lisensen skal brukes under opplærings perioden og om man ønsker å prøve. Kun gyldig i Norge. Inkluderer en grunnforsikring dersom man er senior og en barneforsikring fra NIF dersom man er junior.

FUN-lisens

Aktiveres kun av klubb-/gren- eller regionsledere.

For å møte klubbers behov for rekruttering og testing av nye arrangementsformer er det opprettet en SMS lisens til alternative arrangementer, som ikke faller innenfor hverken kategori trening eller fullverdig konkurranse. Lisensen krever at man har et medlemsforhold til en registrert motorsportklubb og inneholder en enkel ulykkesforsikring. Lisensen er gyldig samme dag som den blir løst og koster 460 kr. Lisensen kan nyttes et ubegrenset antall ganger, men gir ingen preferanse eller kompetanse i forhold til å løse ordinær lisens.
Løsningen er i samarbeid med en ekstern leverandør og er foreløpig i test-modus, det er derfor også krav til at klubber som ønsker å bruke denne lisensen tar kontakt med NMF administrasjonen og avtaler bruk av denne lisensen.

NMF ønsker at klubber/utøvere som har brukt denne lisensen sender tilbakemeldinger til nmf@nmfsport.no med «FUN lisens» i emnefeltet.

For mer info om FUN-lisensen: Se «FUN-lisens» under dokumenter, på siden.

Nasjonal lisens

Kan løses av både junior og senior utøvere i NMF lisenssystem (ikke tilgjengelig på SMS). Denne lisensen erstatter den tidligere treningslisensen og konkurranselisensen, slik at alle som løser de har muligheten fritt til å velge om de vil konkurrere eller ikke uten å måtte løse en ny lisens. Det er kompetansekrav – gjennomført lisenskurs. Kan brukes i hele Norden. Inkluderer en utvidet forsikring.

Utøvertyper:

Utøverlisens 5-12 år (juniorutøvere)

Lisensen kan løses fra og med den dagen utøveren har fylt 5 år, til og med det året utøver fyller 12 år. Lisensen kan benyttes i både trening og konkurranse i Norden. Barn under 13 år kan løse «Kom og prøv» lisens og nasjonallisens. For konkurranser, se barneidrettsforskriften.

Utøverlisens fra 13 år (seniorutøvere)

Utøvere fra 13 år er seniorutøvere og kan løse alle lisensene i NMF systemet. Disse kan konkurrere i utlandet, men da kreves det at de løser internasjonal lisens.

Internasjonal lisens

Kan kun løses av senior utøvere i NMF lisenssystem (ikke tilgjengelig på SMS). 

Denne lisensen gjelder for utøvere over 13 år som skal trene og/ eller konkurrere både i og utenfor Norden. Lisensen kan anbefales for alle utøvere over 13 år da lisensen har maksimal forsikringsdekning fra IF skadeforsikring. Lisensen kan benyttes i både trening og konkurranse i hele verden, som er organisert av en klubb tilsluttet det internasjonale Båtsport (UIM) og Motorsykkelforbundet (FIM). Det kan være krav til ekstra lisenser for spesifikke arrangementer. 

Tillegg:

Oppgradering av forsikringsdekning

Dersom man har løst nasjonal lisens med utvidet forsikringsdekning, men ønsker en max forsikringsdekning kan dette kjøpes ekstra i NMF lisenssystem.

Søke om tilleggsgren

Du kan ha så mange grener du ønsker på lisensen din. Dette er gratis for barn og kr 200,- ekstra per tillegsgren for voksen (fra 13 år).  Men for å få tildelt tillggsgren kreves det praksis med greninstuktør. Greninstruktør/aktivitetsleder signerer søknaden din om utøverlisens (husk å kryss av – Utvidelse til å gjelde flere grener). Søknaden sendes på e-post nmf@nmfsport.no 

Lisensen legges til i Motorsportens IT og Administrasjonssystemet MITA. 

Gjenopptagelse av utøverlisens

Har du vært inaktiv de siste fem årene? Da kan du søke om gjenopptagelse. Lisens kjøpes i MITA, må du først opprette bruker på MinIdrett.nif.no og være medlem i en Motorsportklubb, medlemskapet søkes i MinIdrett.

Dersom det har gått mer enn 5 år siden du sist hadde lisens, kan du søke om gjenopptagelse av lisensen din. Du må da sende inn skjemaet «Utøverlisens søknad» som også må godkjennes av greninstruktør/aktivtetsleder/sikkerhetsleder. Husk å krysse av for «Gjenopptagelse». Har du ditt gamle lisensnummer tilgjengelig, kan du skrive dette inn i søknaden. Alle som skal gjenoppta lisensen må gjennomføre E-læringskurset.

Gjenopptagelse forutsetter at vi finner tidligere lisenskompetanse i systemet.

Send inn søknad om utøverlisens på epost nmf@nmfsport.no

Kort tid etter søknaden er sendt inn vil du få bekreftesle på epost når lisensen ligger klar for kjøp i MITA.

Lisenskort

NMF utsteder ikke lenger lisenskort. Dersom du allikevel ønsker en utskrevet versjon, kan du laste ned en kopi av lisensen under «min profil» i NMF lisenssystem. Denne kan man laste ned som PDF og skrive ut.

Når det gjelder funksjonærlisenser (teknisk kontrollant, stevneleder, jury og juryleder) vil man kunne se kompetanse og skrive ut sin idretts-cv på www.minidrett.no

 • @nmfsport.
Kommer ikke nærmere startområdet enn dette 🙌🏻 @tbgrace Lykke til alle sammen!!! #boatrace #raceing #superfast

Kommer ikke nærmere startområdet enn dette 🙌🏻 @tbgrace Lykke til alle sammen!!! #boatrace #raceing #superfast ...

34 0
Holder god avstand og humøret oppe 🤟🏻👌🏻🙏🏻 lykke til med arrangementet i dag 🚤 @tbgrace

Holder god avstand og humøret oppe 🤟🏻👌🏻🙏🏻 lykke til med arrangementet i dag 🚤 @tbgrace ...

21 0
Olav Frostad Dahle, Lørenskog MBK, er TQ (Top Qua Olav Frostad Dahle, Lørenskog MBK, er TQ (Top Qualifier) og er sikret pole position i morgendagens A-finale i 1/10 IC Track. #RSM #nmveka2020 #Radiostyrt

Olav Frostad Dahle, Lørenskog MBK, er TQ (Top Qualifier) og er sikret pole position i morgendagens A-finale i 1/10 IC Track. #RSM #nmveka2020 #Radiostyrt ...

45 0
Gjesteklasse NM #mx #mx2 #motocross #624 #nmveka20 Gjesteklasse NM #mx #mx2 #motocross #624 #nmveka2020

Gjesteklasse NM #mx #mx2 #motocross #624 #nmveka2020 ...

140 1
NM RSM er offisielt åpnet med førermøte og nasj NM RSM er offisielt åpnet med førermøte og nasjonalsang

NM RSM er offisielt åpnet med førermøte og nasjonalsang ...

51 1
Husk lyd 😁👌🏻 Alle trenger vi en heiagjeng Husk lyd 😁👌🏻 Alle trenger vi en heiagjeng i blandt!!! @erikamelchior er en del av Landslaget vårt i Trial, og her blir hun pushet av den ekstremt engasjerte treneren @mariusdammyr 🏃‍♀️🏃‍♀️🏃‍♀️🙌🏻👏🏻 #motbakkeløp #motorsport #motorsportglede #trial #treningsglede

Husk lyd 😁👌🏻 Alle trenger vi en heiagjeng i blandt!!! @erikamelchior er en del av Landslaget vårt i Trial, og her blir hun pushet av den ekstremt engasjerte treneren @mariusdammyr 🏃‍♀️🏃‍♀️🏃‍♀️🙌🏻👏🏻 #motbakkeløp #motorsport #motorsportglede #trial #treningsglede ...

93 0
Da begynner landslagene våre å komme godt i gang Da begynner landslagene våre å komme godt i gang med treninga igjen !!! Her har dere en hilsen fra @mariusdammyr som er trener for Trial 👏🏻🙌🏻💪🏻#motorsport #motorsportglede #trial #trening #treningsglede

Da begynner landslagene våre å komme godt i gang med treninga igjen !!! Her har dere en hilsen fra @mariusdammyr som er trener for Trial 👏🏻🙌🏻💪🏻#motorsport #motorsportglede #trial #trening #treningsglede ...

64 0
Enduro landslaget er ut å tester utholdenhet i da Enduro landslaget er ut å tester utholdenhet i dag! 3000 meter’n på 12.30 for gutta, og 14.30 for jenta. Kanskje du vil teste selv å? #utholdenhetstrening #utholdenhet #3000m #løpeglede #melkesyre #løpeglede #motorsport #enduro 🤩🤗🏃🏼🏃‍♀️

Enduro landslaget er ut å tester utholdenhet i dag! 3000 meter’n på 12.30 for gutta, og 14.30 for jenta. Kanskje du vil teste selv å? #utholdenhetstrening #utholdenhet #3000m #løpeglede #melkesyre #løpeglede #motorsport #enduro 🤩🤗🏃🏼🏃‍♀️ ...

124 0
#denfølelsen når man har fått en skikkelig god #denfølelsen når man har fått en skikkelig god treningsøkt - sykt bra jobba i dag @erlandht 🙌🏻💪🏻👊🏻 #treningsglede #motorsport #inspirasjon

#denfølelsen når man har fått en skikkelig god treningsøkt - sykt bra jobba i dag @erlandht 🙌🏻💪🏻👊🏻 #treningsglede #motorsport #inspirasjon ...

74 1