Utøverlisens 5-12 år

Barn frem til det året de fyller 13 år, går under Barneidrettsforskriften det tilbys en egen barnelisens. Slik søker dere barnelisens trinn for trinn.

1. Fordeldre og barn må opprette egne profil på www.MinIdrett.no og søke om medlemskap i en motorsportklubb tilsluttet NMF.

2. Gjennomfør og bestå Lisenskurs teori Norges Motorsportforbund. Kurset må gjennomføres av minst en foresatt og kopi av kursbeviset må vedlegges.

3. Gjennomfør praksisopplæring i klubb med en godkjent greninstruktør/aktivitetsleder eller sikkerhetsleder som senere signerer på søknaden din når utøver har tilfredsstillende ferdigheter. Søknadspapirene finner du under “dokumenter” på denne siden. 

4. Søknad om utøverlisens, kursbevis og egenattest sendes inn til nmf@nmfsport.no

Saksbehandlingstiden for utøverlisenser og kjøretøybevis, er opp til 14 dager. Du mottar epost når søknaden din er innvilget og lisensen klar for kjøp i Motorsportens IT – og Administrasjonssytemet MITA.

For å logge inn i MITA må profil i MinIdrett og medlemskap i en motorsportklubb være i orden. Mens man venter på lisenskoretet kan man skrive ut/laste ned lisensen under “lisenser” i MITA.

Ta vare på brukernavn og passord fra MinIdrett, denne vil du få bruk for så lenge barnet er aktiv i Motorsporten. Fra det året barnet fyller 13 år må barnet selv må gjennomføre E-lærekursene, grunnkurs lisens og det grenspesifikke e-kurset der hvor det er tilgjengelig.

Her kan du lese om hvordan du kjøper lisens inne i MITA

Lisenspriser Barn 5-12 år

Lisenstyper:Pris 
Kom og prøv lisens (2 mnd)kr 158,- 
Barnelisens helårkr 471,- 
Barnelisens Radiostyrtkr 250,-

Lisenskurs Teori

Dette er et E-læringskurs for alle som skal ha en utøverlisens. Er barnet i aldersgruppen 5-12 år, må kurset gjennomføres av en foresatt. Dette kurset er også for de av dere som skal søke om å bli greninstruktører, og for alle dere som ikke innehar noen form for tidligere lisenser i Norges Motorsportforbund men som skal gå utdanningstigen.

Denne teoridelen på e-læringskurset, gir deg grunnleggende kunnskaper for å drive med motorsport i en eller flere grener innen Norges motorsportforbund. Etter å ha gjennomført og bestått dette e-lærings teori kurset kan du fortsette med å gjennomføre praksis for å søke om utøverlisens i den gren du skal trene/konkurrere selvstendig i. Eller om du skal bygge videre på utdanningstigen til NMF. Når du har opprettet bruker på MinIdrett for deg selv eller barnet ditt, kan du gå til idrettens kursportal og logge inn med samme brukernavn og passord. Søk på Særforbund/Norges Motorsportforbund og finn «Lisenskurs teoridel Norges Motorsportforbund«. Kurset må gjennomføres av minst én foresatt og kopi av e-læringsdiplomet må vedlegges søknaden. Vær nøye med oppdatering av profil slik det står i innledningen av kurset, ellers kan det bli problemer når dere skal skrive ut kursbeviset. Når kurset er gjennomført og bestått må dere tilbake til hovedsiden  for å skrive ut kursbeviset. Kursbeviset ligger helt nederst på nettsiden og det står «hent kursbeviset ditt her».  Bruk følgende fremgangsmåte for å gjennomføre e-læringskurset eller trykk her

 
  1. Åpne kurs.idrett
  2. Logg på med ditt brukernavn og passord (samme som i «minidrett»)
  3. klikk på arkfane «særforbund»
  4. klikk på  motorsportforbundet
  5. Klikk på kurset

Barneidrett

Barneidrettsforskriften (BIF) gjelder for alle grener i Norges Motorsportforbund (NMF) med aktiviteter for barn. I denne sammenhengen gjelder det barn fra og med fylte 5 år og til og med det året de fyller 12 år.

Barneidrettsforskriften er forankret i NMFs lover, NIFs barneidrettsbestemmelser, vegtrafikkloven, friluftsloven, båtforskriftene, NMFs Nasjonale Konkurransesreglement, NMFs Sanksjonsreglement, NMFs medisinske forskrifter, samt vedtak fattet i Forbundsstyret, Barneidrettsutvalget og i seksjonene.

De enkelte grenene har generelle bestemmelser som gjelder for alle aldersgrupper; disse er ikke gjengitt i denne forskriften, unntatt der hvor det er behov for spesielle presiseringer.

Det er Barneidrettsutvalget (BIU) som skal ivareta barneidretten i NMF. Derfor er det utarbeidet et eget mandat som skal være retningsgivende for BIUs arbeid og prioriteringer. I tillegg utarbeider BIU sin egen handlings- og tiltaksplan, denne rulleres årlig.

Les mer om Barneidrettsutvalget på deres egne sider.

Det foretas en årlig hovedrevisjon av BIF, fortrinnsvis ved årsskiftet. Relevante vedtak fattet i NMFs styrende organer eller tolkninger foretatt administrativt blir lagt inn fortløpende. Det samme gjelder endringer fattet av NIF. Slike endringer blir bekjentgjort på NMFs nettsider.

Det er kun NMFs offisielle nettsider som til enhver tid har oppdatert utgave av Barneidrettsforskriften. NMF anbefaler at klubber med nettsider har en link til NMFs forskrifter, og ikke kopierer disse forskriftene til sine nettsider.

Norges Idrettsforbund har laget en serie med korte filmer som forklarer Barneidrettsbestemmelsene:
https://www.idrettsforbundet.no/Nyhet/idretten-lanserer-barneidrettsfilmer-til-bruk-i-alle-idrettslag/

Barneidrettsforsikring

For forsikringsavtalen gjelder vilkår for Idrettsforsikring og de generelle vilkår, så frem disse ikke er fraveket i bestemmelsene nedenfor. Forsikringen omfatter barn til den dato de fyller 13 år. Forsikringspremien betales av NIF.

Les mer om barneidrettsforsikringen her.

Disse barneidrettsbestemmelsene medfører at alle barn frem til det året de fyller 13 år ikke får løse internasjonal lisens. Den forsikringsdekning NMF har på sine lisenser avhenger av hvilken lisens en har kjøpt. I samarbeid med IF gir derfor NMF alle med barnelisens en mulighet til å kjøpe en utvidet forsikringsdekning lik den som gjelder for alle med internasjonal lisens. Ved kjøp av slik utvidet forsikringsdekning vil man da ha maksimal forsikringsdekning i henhold til den forsikringsavtale NMF har. Selve lisensen er fortsatt kun gyldig i henhold til forskriften.

For å kjøpe slik utvidet forsikringsdekning sender du en forespørsel på epost til nmf@nmfsport.no med «Maksimal forsikringsdekning» i emnefeltet.

 

Full fokus igjennom hele løpet! Hvis ikke kan litt ekstra vind vippe deg over (gikk heldigvis bra denne gangen) ———————————————————#boatraceing #race #superfast #fastboats #funandgames #almostgotbad  #saftyfirst 📸 Jon Petter Marthinsen

Full fokus igjennom hele løpet! Hvis ikke kan litt ekstra vind vippe deg over (gikk heldigvis bra denne gangen) ———————————————————#boatraceing #race #superfast #fastboats #funandgames #almostgotbad #saftyfirst 📸 Jon Petter Marthinsen ...

80 0
Kommer ikke nærmere startområdet enn dette 🙌🏻 @tbgrace Lykke til alle sammen!!! #boatrace #raceing #superfast

Kommer ikke nærmere startområdet enn dette 🙌🏻 @tbgrace Lykke til alle sammen!!! #boatrace #raceing #superfast ...

74 0
Holder god avstand og humøret oppe 🤟🏻👌🏻🙏🏻 lykke til med arrangementet i dag 🚤 @tbgrace

Holder god avstand og humøret oppe 🤟🏻👌🏻🙏🏻 lykke til med arrangementet i dag 🚤 @tbgrace ...

40 0
Olav Frostad Dahle, Lørenskog MBK, er TQ (Top Qualifier) og er sikret pole position i morgendagens A-finale i 1/10 IC Track. #RSM #nmveka2020 #Radiostyrt

Olav Frostad Dahle, Lørenskog MBK, er TQ (Top Qualifier) og er sikret pole position i morgendagens A-finale i 1/10 IC Track. #RSM #nmveka2020 #Radiostyrt ...

45 0
Gjesteklasse NM #mx #mx2 #motocross #624 #nmveka2020

Gjesteklasse NM #mx #mx2 #motocross #624 #nmveka2020 ...

140 1
NM RSM er offisielt åpnet med førermøte og nasjonalsang

NM RSM er offisielt åpnet med førermøte og nasjonalsang ...

51 1
Husk lyd 😁👌🏻 Alle trenger vi en heiagjeng i blandt!!! @erikamelchior er en del av Landslaget vårt i Trial, og her blir hun pushet av den ekstremt engasjerte treneren @mariusdammyr 🏃‍♀️🏃‍♀️🏃‍♀️🙌🏻👏🏻 #motbakkeløp #motorsport #motorsportglede #trial #treningsglede

Husk lyd 😁👌🏻 Alle trenger vi en heiagjeng i blandt!!! @erikamelchior er en del av Landslaget vårt i Trial, og her blir hun pushet av den ekstremt engasjerte treneren @mariusdammyr 🏃‍♀️🏃‍♀️🏃‍♀️🙌🏻👏🏻 #motbakkeløp #motorsport #motorsportglede #trial #treningsglede ...

93 0
Da begynner landslagene våre å komme godt i gang med treninga igjen !!! Her har dere en hilsen fra @mariusdammyr som er trener for Trial 👏🏻🙌🏻💪🏻#motorsport #motorsportglede #trial #trening #treningsglede

Da begynner landslagene våre å komme godt i gang med treninga igjen !!! Her har dere en hilsen fra @mariusdammyr som er trener for Trial 👏🏻🙌🏻💪🏻#motorsport #motorsportglede #trial #trening #treningsglede ...

64 0
Enduro landslaget er ut å tester utholdenhet i dag! 3000 meter’n på 12.30 for gutta, og 14.30 for jenta. Kanskje du vil teste selv å? #utholdenhetstrening #utholdenhet #3000m #løpeglede #melkesyre #løpeglede #motorsport #enduro 🤩🤗🏃🏼🏃‍♀️

Enduro landslaget er ut å tester utholdenhet i dag! 3000 meter’n på 12.30 for gutta, og 14.30 for jenta. Kanskje du vil teste selv å? #utholdenhetstrening #utholdenhet #3000m #løpeglede #melkesyre #løpeglede #motorsport #enduro 🤩🤗🏃🏼🏃‍♀️ ...

125 0