Dine valg (0)

Ingen konkurranser

Roadracing

Roadracing er racing med motorsykler på asfaltbaner. I Norge kjøres det på 3 baner der Arctic Circle Raceway ligger i nord, og med Vålerbanen og Rudskogen motorsenter lenger sør.

Roadracing er en av motorsportens store publikumsfavoritter med MotoGP som kongen på haugen. Hastigheter opp mot 300 km/t er ikke uvanlig og fordrer både god sikkerhet og ikke minst ferdigheter.

Klasser:
Superbike (Norgesmesterskap)
Superstock 600 (Norgesmesterskap)
Norgescup 600/1000 (Norgescup)
Standard 600 (Norgescup)
Junior Standard (Norgescup)
A2 Junior (Norgescup)

Fakta:
Roadracing het fra starten av TT, Tourist Trophy, et løp som ble kjørt første gang i 1907 og som fortsatt arrangeres.

Aldersgrenser:
For alle treninger, arrangement og konkurranser som har med utøvere under 13 år gjelder forskrifter for barneidrett i motorsport. For alt annet se Treningsreglementet og grenens Spesialreglement (SR).

Junior Standard - Fra året man fyller 13 til og med året man fyller 19.
A2 Junior - Fra det året man fyller 13 til og med året man fyller 21.
Opp til 600cc - Fra det året man fyller 15.
Over 600cc – Fra det året en fyller 17 år.

 

Mini Roadracing

Minimoto endret navn til Mini Roadracing (Mini-RR) i 2016. Mini Roadracing er motorsykkel racing med roadracingsykler i miniatyrformat. Syklene er ca. 45 cm høye og ca 100 cm lange. Vekten ligger som regel mellom 18 - 25 kg. I disse små syklene så har man montert en motor på 40ccm som gir alt fra 4.2 hk og og mot 17hk på de råeste syklene. Til og med de rimeligste modellene har skivebremser, så alt i alt så er dette meget potente små roadracing sykler. Man kan starte å kjøre fra fyllte 5 år.

Mini-RR kjøres som oftest på gokart baner eller andre asfalterte områder godkjente for formålet. Banen bør være minimum 350 meter lang og 4 meter bred. Mini-RR er underlagt grenen Roadracing under Norges Motorsport forbund (NMF). Reglene for denne sporten reguleres av forskrift for barneidrett i NMF og Sportsreglement Mini-RR som er et tillegg til Spesialreglementet for Roadracing (SR-RR).
Store navn innen roadracingsporten så som Max Biaggi, Valentino Rossi, Jorge Lorenzo, Andrea Dovizioso m.fl. har kjørt Mini-RR en gang tidlig i sin karriere.