Generelle spørsmål

Her finner du en oversikt over de aller mest stilte spørsmålene til vår supportavdeling!

LISENSER:

 1. . Hvor lang tid tar det å behandle en søknad, jeg ønsker å kjøre allerede NÅ!
  Alle som gjennomgår et lisenskurs har kommet så langt i motorsportkarrieren sin at de ønsker å kjøre med en gang. Det er klubben du er medlem av som skal godkjenne lisenssøknaden og er alle krav til å løse lisens oppfylt vil lisensen legges tilgjengelig for søkeren umiddelbart. Spør klubben dersom den ikke ligger klar for kjøp. For internasjonale lisenser er det forbundskontoret som gjør dette og da i den rekkefølge søknader kommer inn. Ved søknader om internasjonal lisens er det flere dokumenter som skal foreligge før de kan legges klar til kjøp.
 2. . Kan barnet mitt delta på treningssamling med Kom og Prøv lisens?
  Nei, det er kun opplæring med instruktør. Absolutt ingen form for egentrening eller konkurranser.
 3. . Jeg ønsker å ha flere grener i min lisens, hva koster det?
  Du kan ha så mange grener du ønsker. Men du må søke om tilleggsgren for å legge til ny gren i lisensen din. For barn tom. 12 år er dette gratis. Fra 13 år er det 200 kr pr ekstra gren.
 4. . Hvor finner jeg informasjon om føreralder og kjøretøystørrelse for barn under 13 år?
  De enkelte grenene har generelle bestemmelser som gjelder barn fra og med fylt 5 år til og med det året de fyller 12 år. Les Barneidrettsbestemmelsene her
 5. . Kan vi søke dispensasjon for førerens vekt eller høyde for bruk av større kjøretøy?
  Slik dispensasjon kan gis for de tilfelle utøverens vekst tilsier at føreren er for stor til å kunne bruke sykkelen på en sikker og hensiktsmessig måte. Her finner du nødvendig dokumentasjon/skjema.
 6. . Hvordan oppgraderer jeg lisensen min?
  Om du sender inn på epost til nmf@nmfsport.no at du ønsker å oppgradere så gjør vi det for deg. På denne måten blir mellomlegget korrekt og det blir liggende riktig i systemet.
 7. . Ved Kom og prøv lisens, må den gule vesten med L på fortsatt brukes?
  Ja, dette fordi alle andre skal se at det er en uerfaren utøver som kjører. Dette er altså et sikkerhetselement for alle som er på og ved banen.
 8. . Hvordan vet jeg hvor lenge Kom og Prøv-lisensen er gyldig?
  Ta vare på kvitteringen du får på SMS ved kjøp av lisens. Lisensen er gyldig i to mnd fra kjøpsdato
 9. . Hvor kan jeg bruke Kom og Prøv-lisensen?
  Den kan du bruke når som helst og hvor som helst innenfor de to mnd den er gyldig. Alle klubber som er tilknyttet NMF. Som skrevet over, ta vare på kvitteringen på telefonen og prøv i vei.
 10. 11. Hvorfor finnes det ikke ungdomslisens?
  Ungdomslisensen er i dag den samme som den nasjonale lisensen. Nasjonal lisens er fra det året utøver fyller 13 år. Særskilt ungdomslisens finnes altså ikke lenger.
 11. . Hvor er matrisen for forsikringsdekning?
  Matrisen finner du her:  https://www.nmfsport.no/informasjon/utoverinformasjon/forsikring/forsikringytelser-dekning/
 12. . Hvorfor er internasjonal lisens steget såpass mye?
  Dette er den lisensen som krever mye administrativt arbeid. Den pris som har vært tidligere på internasjonal lisens har vært for lav i forhold til den faktiske totale kostnad rundt slik lisens.
 13. . Hvorfor koster det 200,- ekstra per gren
  Dette er fordi man opplever mye feilaktig registrering av aktive utøvere i de ulike grenene. På denne måten vil man få en riktig oversikt samtidig som midlene vil bli fordelt riktig på hver gren.
 14. . Må jeg ha legeattest?
  Det er kun når man løser internasjonal lisens at man må ha legeattest. Denne legeattesten er tilsvarende de kravene de respektive internasjonale forbundene krever.
 15. . Hvorfor ligger tilleggsgren i MITA til 1990,-?
  Dette endrer seg automatisk til 200,- når du skal betale.
 16. . Må jeg kjøpe internasjonal lisens for full forsikringsdekning?
  Nei, for et tillegg på 1000,- kan man kjøpe max forsikringsdekning til nasjonal lisens. Denne har samme dekningsgrad som forsikringen til internasjonal lisens.

JOYN:

1. Hvorfor får jeg ikke opp lisensen min i appen?
Ingen lisenser ligger i appen, logg inn på MITA og sjekk at du har betalt lisensen og at den er riktig registrert.

2. Medlemskortet er ikke synlig appen?
For at kortet skal bli aktivt under din profil må mobilnummeret på telefonen du laster ned appen på stemme med mobilnummeret i Minidrett og MITA. Om dette ikke stemmer så logg deg inn på minidrett og endre ditt primære telefon nummer, når dette er gjort så vil både MITA og JOYN synkronisere seg.

3. Det er ikke mitt medlemskap som vises i appen.
Dette skyldes at mobilnummeret ditt er registrert på flere brukere i MITA (typisk barn/samboer). Det jobbes med å løse dette på teknisk side slik at vi får til en familie relasjon.

4. Hvordan få vanlig lisenskort i plast?
Har du behov for plastikk kort fordi du konkurrerer i land som krever et fysisk bevis under innsjekk? Eller er det fordi at du bare ønsker og ha dette? Dersom du trenger dette grunnet regler i noen land så skal du få det, hvis ikke må du benytte deg av lisensen som ligger i JOYN. Du kan også se din lisens under (min profil -> lisenser -> vis/last ned) i MITA. Dette er også en gyldig lisens om du tar et skjermbilde eller printer ut. Digitale versjonen av lisensen i JOYN er også gyldig på lik linje som plastikk kortene vi sendte ut i 2018.

5. Hvorfor vises ikke alle klubbene mine?
Når det gjelder lisensierte medlemmer så vises kun klubben som lisensen er knyttet til, det vil si Hoved- medlemskapet ditt. Når det gjelder medlemmer som ikke har lisens, så vises kun en av klubbene i appen. Det jobbes med å løse dette på teknisk side slik at alle aktive medlemskap i klubber skal vises.

6. Hvordan få klubb beviset i appen?
Det er ikke mulig og få klubb beviset som ligger under minidrett i appen JOYN. Når du skal vise frem at du har betalt klubb kontigent under trening-konkurranser så må du logge deg inn på din profil under minidrett og ta et skjermbilde eller printe ut kortet som ligger der.
I fremtiden ønsker vi og få klubbmedlemskap som et eget kort i appen JOYN

MITA:

1. Jeg får ikke logget inn i MITA for første gang, og blir “kastet tilbake” til innlogging!
Når du søker medlemsskap i klubb på din bruker i MinIdrett må klubben legge deg til i gruppen for “motorsport” for at du skal få tilgang til MITA. Alle utøvere må ha egen profil i MinIdrett også barn fra 5 års alderen.

2. Jeg har kjøpt og betalt min lisens, hva skjer nå?
Når du har fullført kjøpet og betalt din lisens i MITA så vil du automatisk få tilgang til ditt lisenskort under appen JOYN, appen kan lastes ned fra App store og Google play. Lisens kortet i JOYN er gyldig på lik linje med plastikk kortene vi sendte ut i 2018. Det kan ta opp til seks timer fra du fullfører kjøpet av din lisens i MITA før kortet blir aktivt i JOYN. Om du skal kjøre i mellom tiden så kan du også se din lisens under (min profil -> lisenser -> vis/last ned) i MITA, (dette er også et gyldig bevis)

3. Hvordan går vi frem for å søke om oppvisning?
Det er leder i klubb eller Arrangementsansvarlig i KlubbAdmin som har tilgang til å søke om oppvisning i Stevne- og Administrasjonssystemet MITA. Det skal være en godkjent Sikkerhetsleder tilstede, og at område blir forsvarlig sikret, etc. Man må følge gjeldene regelverk i Barneidrettsbestemmelsene og i Treningsreglementet.

4. Hvorfor logges jeg inn i en annen bruker selv om jeg putter inn mitt brukernavn og passord?

Flere har meldt de blir logget inn i en annen bruker fra samme husstand. Erfaringene gjort her er at nettleseren lagrer innloggingsopplysninger til den mest brukte brukeren. Det er flere måter å omgå dette på. 1. Prøv flere ganger: hvis man prøver mange nok ganger etter hverandre pleier det til slutt å fungere, derimot er det også noen som opplever at dette ikke fungerer og det leder oss til løsning nr 2. Bytt nettleser: Hvis din foretrukne er f.eks Chrome, prøv å bruke en annen nettleser som safari, edge eller firefox. Her vil opplysningene ikke lagret og derfor vil ikke dette logges automatisk inn. Det finnes en alternativ tredjeløsning. Slett loggen i din foretrukne nettleser. Da må man huske å huke av for “passord og andre påloggingsdata”. NB: Denne er ikke å foretrekke da all annen påloggingsdata også forsvinner.

DIVERSE:

1. Hvordan får jeg bruker i Visma for å registrere reiseregninger?
For å opprette bruker i Visma sender du en e-post til nmf@nmfsport.no. E-posten må inneholde følgende: Fult navn, personnummer, adresse, skattekommune, kontonummer og e-postadresse. Du vil motta en e-post med brukernavn og passord til Visma når brukerkonto er opprettet.

Har du problemer med selve registreringen av reiseregningen finnes det god hjelp ved å trykke på “?” øverst til høyre når man er innlogget i Visma. Du kan også laste ned en enkel veileder i vårt dokumentsenter.

Full fokus igjennom hele løpet! Hvis ikke kan litt ekstra vind vippe deg over (gikk heldigvis bra denne gangen) ———————————————————#boatraceing #race #superfast #fastboats #funandgames #almostgotbad #saftyfirst 📸 Jon Petter Marthinsen

Full fokus igjennom hele løpet! Hvis ikke kan litt ekstra vind vippe deg over (gikk heldigvis bra denne gangen) ———————————————————#boatraceing #race #superfast #fastboats #funandgames #almostgotbad #saftyfirst 📸 Jon Petter Marthinsen ...

80 0
Kommer ikke nærmere startområdet enn dette 🙌🏻 @tbgrace Lykke til alle sammen!!! #boatrace #raceing #superfast

Kommer ikke nærmere startområdet enn dette 🙌🏻 @tbgrace Lykke til alle sammen!!! #boatrace #raceing #superfast ...

74 0
Holder god avstand og humøret oppe 🤟🏻👌🏻🙏🏻 lykke til med arrangementet i dag 🚤 @tbgrace

Holder god avstand og humøret oppe 🤟🏻👌🏻🙏🏻 lykke til med arrangementet i dag 🚤 @tbgrace ...

40 0
Olav Frostad Dahle, Lørenskog MBK, er TQ (Top Qualifier) og er sikret pole position i morgendagens A-finale i 1/10 IC Track. #RSM #nmveka2020 #Radiostyrt

Olav Frostad Dahle, Lørenskog MBK, er TQ (Top Qualifier) og er sikret pole position i morgendagens A-finale i 1/10 IC Track. #RSM #nmveka2020 #Radiostyrt ...

45 0
Gjesteklasse NM #mx #mx2 #motocross #624 #nmveka2020

Gjesteklasse NM #mx #mx2 #motocross #624 #nmveka2020 ...

140 1
NM RSM er offisielt åpnet med førermøte og nasjonalsang

NM RSM er offisielt åpnet med førermøte og nasjonalsang ...

51 1
Husk lyd 😁👌🏻 Alle trenger vi en heiagjeng i blandt!!! @erikamelchior er en del av Landslaget vårt i Trial, og her blir hun pushet av den ekstremt engasjerte treneren @mariusdammyr 🏃‍♀️🏃‍♀️🏃‍♀️🙌🏻👏🏻 #motbakkeløp #motorsport #motorsportglede #trial #treningsglede

Husk lyd 😁👌🏻 Alle trenger vi en heiagjeng i blandt!!! @erikamelchior er en del av Landslaget vårt i Trial, og her blir hun pushet av den ekstremt engasjerte treneren @mariusdammyr 🏃‍♀️🏃‍♀️🏃‍♀️🙌🏻👏🏻 #motbakkeløp #motorsport #motorsportglede #trial #treningsglede ...

93 0
Da begynner landslagene våre å komme godt i gang med treninga igjen !!! Her har dere en hilsen fra @mariusdammyr som er trener for Trial 👏🏻🙌🏻💪🏻#motorsport #motorsportglede #trial #trening #treningsglede

Da begynner landslagene våre å komme godt i gang med treninga igjen !!! Her har dere en hilsen fra @mariusdammyr som er trener for Trial 👏🏻🙌🏻💪🏻#motorsport #motorsportglede #trial #trening #treningsglede ...

64 0
Enduro landslaget er ut å tester utholdenhet i dag! 3000 meter’n på 12.30 for gutta, og 14.30 for jenta. Kanskje du vil teste selv å? #utholdenhetstrening #utholdenhet #3000m #løpeglede #melkesyre #løpeglede #motorsport #enduro 🤩🤗🏃🏼🏃‍♀️

Enduro landslaget er ut å tester utholdenhet i dag! 3000 meter’n på 12.30 for gutta, og 14.30 for jenta. Kanskje du vil teste selv å? #utholdenhetstrening #utholdenhet #3000m #løpeglede #melkesyre #løpeglede #motorsport #enduro 🤩🤗🏃🏼🏃‍♀️ ...

125 0