FAQ - Ofte stilte spørsmål!

Her finner du en oversikt over de aller mest stilte spørsmålene til vår support-avdeling!

 
1. Jeg får ikke logget inn i SAS for første gang, og blir "kastet tilbake" til innlogging!

Når du søker medlemsskap i klubb på din bruker i MinIdrett må klubben legge deg til i gruppen for "motorsport" for at du skal få tilgang til SAS. Alle utøvere må ha egen profil i MinIdrett også barn fra 5 års alderen.

2. Hvor lang tid tar det å behandle en søknad, jeg ønsker å kjøre allerede NÅ!

Alle som gjennomgår et lisenskurs har kommet så langt i motorsportkarrieren sin at de ønsker å kjøre med en gang. Dessverre har vi i perioder så stor pågang at noe saksbehandlingstid må påregnes. Det er ikke mulighet til å påvirke saksgangen og "snike i køen", det er urettferdig for de andre som også venter.

3. Kan barnet mitt delta på treningssamling med opplæringslisens?

Nei, er kun opplæring med instruktør. Absolutt ingen form for egentrening eller konkurranse.

4. Kan jeg ta i bruk engangs opplærinslisens for å delta på et løp?

Nei, engangs opplæringslisens er kun ment for nye utøvere som ønsker å prøve ut motorsporten.

5. Jeg ønsker å ha flere grener i min lisens, hva koster det?

Du kan ha så mange grener du ønsker uten ta det koster deg noe ekstra. Men du må søke om tilleggsgren for å legge til ny gren i lisensen din.

6. Hvor finner jeg informasjon om føreralder og kjøretøystørrelse for barn under 13 år?

De enkelte grenene har generelle bestemmelser som gjelder barn fra og med fylt 5 år til og med det året de fyller 12 år. Nytting informasjon finner du i Barneidrettsforskriften (BIF)

7. Kan vi søke dispensasjon for førerens vekt eller høyde for bruk av større kjøretøy?

Slik dispensasjon kan gis for de tilfelle utøverens vekst tilseier at føreren er for stor til å kunne bruke sykkelen på en sikker og hensiktsmessig måte. Her finner du nødvendig dokumentasjon/skjema.

8. Hvordan går vi frem for å søke om oppvisning?

Det er leder i klubb eller Arrangementsansvarlig i KlubbAdmin som har tilgang til å søke om oppvisning i Stevne- og Administrasjonssystemet SAS. Det skal være en godkjent Sikkerhetsleder tilstede, og at område blir forsvarlig sikret, etc. Man må følge gjeldene regelverk i Barneidrettsbestemmelsene og i Treningsreglementet.

9. Jeg har mistet mitt lisenskort

Du kan få tilsendt nytt lisenskort dersom den er mistet, du bytter klubb, oppgraderer lisens eller legger til flere grener på din lisens. Send e-post til nmf@nmfsport.no og bestill nytt lisenskort. Har du mistet lisenskortet koster det kr 50,- å få tilsendt nytt.

10. Hvordan får jeg bruker i Visma for å registrere reiseregninger?

For å opprette bruker i Visma sender du en e-post til nmf@nmfsport.no. E-posten må inneholde følgende: Fult navn, personnummer, adresse, skattekommune, kontonummer og e-postadresse. Du vil motta en e-post med brukernavn og passord til Visma når brukerkonto er opprettet. 

Har du problemer med selve registreringen av reiseregningen finnes det god hjelp ved å trykke på "?" øverst til høyre når man er innlogget i Visma. Du kan også laste ned en enkel veileder i vårt dokumentsenter.