Norges Motorsportforbund
English

Christians Minnepris

Christian Rolid Flaten var den første som ble kåret til Årets Forbilde på Norges Motorsportforbunds Motorgalla i 2011. Prisen fikk han fordi han ved siden av å være en solid og hardtarbeidende idrettsutøver sto for de mest positive elementer i idrettens verdigrunnlag.

Christian hadde i tillegg til konkurranseinstinktet sitt en egen evne til å motivere andre. Christian var flink til å gjøre alle rundt seg gode, og var alltid opptatt av at de andre rundt seg hadde det bra. Han var en unik inspirator, venn og medmenneske som ble godt likt av kjente i og utenfor motorsport-miljøet.

Christian døde etter en langvarig kreftsykdom og behandling med opp- og nedturer. Helt til det siste var Christian aktiv innen motocross, noe som var hans store interesse. Selv i den vanskelige tiden med sykdommen, var han mellom behandlingskurene aktiv i trening og konkurranse. I 2010 vant Christian NM for lag sammen med sine lagkamerater i NMK Lier.I sykdomsperioden gikk Christian også på Norges Toppidrettsgymnas (NTG) på linjen for motocross.

Minnefondet

Det hele startet med Christian Rolid Flaten støttefond. Avdelingen for motocross på Norges Toppidrettsgymnas startet i 2011 en innsamlingsaksjon for Christian når han var syk. Pengene som ble samlet inn hadde som formål og ble brukt til alternativ behandling og aktiviteter for å motivere Christian til videre bekjempelse av sykdommen. Motorsportmiljøet og bekjente av familien engasjerte seg umiddelbart for å hjelpe Christian og det ble samlet inn utrolige ca. kr. 280.000,-

For å hedre minnet om Christian og med et ønske om å gi noe tilbake til det miljøet som Christian var så glad i, opprettet familien Christian Rolid Flatens Minnefond. Det ble gitt tilsvarende sum som ble gitt under innsamlingen, 280.000 ,-.

Christians minnepris

Avkastningene fra dette fondet skal deles ut til den som får Christians minnepris. 

Norges Motorsportforbund ønsker med denne minneprisen at det settes fokus på de egenskaper som Christian sto for som et forbilde for andre idrettsutøvere. Minneprisen blir delt ut på NMFs årlige Motorsportkonferanse og Motorsportgalla. 

Les mer på nettsiden til Christians Minnepris

Aktuelt